Kilimli Engelliler Derneği Başkanı Dor Açıklaması

'Çocuk nörolojisi ve çocuk kardiyolojisi doktoru istiyoruz'.

Kilimli Engelliler Derneği Başkanı Aslıhan Dor, engelli ve engelli yakınları olarak birçok sorunlarının olduğunu belirterek, "Çocuk nörolojisi ve çocuk kardiyolojisi doktoru istiyoruz." dedi.

Dor, engellilerin sorunlarıyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte çocuk nörolojisi ve kardiyolojisi doktorunun olmaması nedeniyle başka şehirlere gitmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Zihinsel engelli, kas hastası, otistik ve epilepsi hastalığı olan çocukların çocuk nörolojisi doktoru tarafından düzenli olarak takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Dor, şöyle konuştu:

"Aynı şekilde kalp hastası çocuklarımızın takibi için ihtiyacımız olan çocuk kardiyoloji doktorumuz da yok. Bu nedenle aileler genelde çocuklarını Ankara'da bulunan doktorlara götürerek muayene ettiriyorlar veya kontrollerini yaptırabiliyorlar. Bu nedenle aileler ve çocuklar maddi ve manevi mağdur oluyorlar. Kent merkezinde 'Engelli Yaşam Merkezi'nin eksikliğini yaşıyoruz. Oysaki engellilerimizin ve engelli yakınlarımızın rehabilitasyonu için bu tür bir merkez önemli bir ihtiyaç. Engelli ve yakınlarına yönelik kurslarımızı yapabileceğimiz, engelli ve yakınlarının kafesinde oturup dertlerini ve sevinçlerini paylaşabilecekleri bir merkeze ihtiyacımız var."
Kaynak: AA