İstanbul'da 'Göçmen Kaçakçılığı' Operasyonu

Göçmenlere sahte vize hazırladıkları iddiasıyla yakalanan 4 kişiden 3'ü tutuklandı.

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, göçmen kaçakçılığı ve sahtecilik yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Mdüürlüğü ekipleri, Suriye ve Irak uyruklu göçmenlere sahte vize hazırladıkları öne sürülen kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Fatih'te belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda, Z.A. (22), kardeşi B.A. (20), İ.İ. (47) ve B.G. (25) yakalandı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, değişik ülkelere ait boş pasaportlar, İtalya'ya ait 9 boş ikamet tezkeresi, Türkiye, İtalya, Almanya, İngiltere, Fransa, Kanada ve İsviçre'ye ait 147 boş vize yaprağı, 29 dolu vize yaprağı, 126 hologram, manyetik kart kopyalama cihazı, ruhsatsız tabanca ve çeşitli belgeler ele geçirildi.

Aralarında yakalama kararı bulunanların da yer aldığı şüphelilerin, Suriye ve Irak uyruklu göçmenlerin Avrupa ülkelerine gitmeleri için bin avro karşılığında hazırladıkları sahte vize belgelerini orijinalinden ayırt etmenin zor olduğu bildirildi.

Emniyetteki işlmlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Z. A, B. A. ve İ.İ. tutuklandı, B.G. ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.
Kaynak: AA