İŞKUR İstihdam Otobüsü Diyarbakır'da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İŞKUR Genel Müdürlüğünce yürütülen çalışma kapsamında Diyarbakır'a gelen otobüsteki İŞKUR görevlileri vatandaşları bilgilendirdi İŞKUR İl Müdürü Koç: 'Bin 500 kişi standımızı ziyaret etti. Çeşitli projelerimiz var ve bunları vatandaşlarımıza açıklıyoruz'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İŞKUR Genel Müdürlüğünce hazırlanan İŞKUR otobüsü Diyarbakır'a geldi.

Merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami önünde stant açan İŞKUR görevlileri vatandaşları bilgilendirdi.

İŞKUR Diyarbakır İl Müdürü İsmail Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güçlü bir Türkiye için Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Projesi'nin başlatıldığını hatırlattı.

Bu kapsamda 81 ili gezecek "milli seferberlik" otobüsünün Diyarbakır'da bulunduğuna işaret eden Koç, kentin farklı noktalarında bu doğrultuda vatandaşların bilgilendirildiğini belirtti.

Stantlarda istihdam politikalarının açıklandığını ve broşür dağıtıldığını aktaran Koç, "Bin 500 kişi standımızı ziyaret etti. Çeşitli projelerimiz var ve bunları vatandaşlarımıza açıklıyoruz." dedi.

Diyarbakırlılar da sunulan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Yılmaz Acun, yürütülen projenin önemine değinerek, "İşsizlik bölgede kanayan bir yara. Bölgede bu konuda çalışmalar yapılırsa halk rahat eder, huzur bulur. Cumhurbaşkanımızın seviyoruz. Her zamanda yanındayız." dedi.

Acun, bu tür çalışmaların devam etmesini beklediklerini aktardı.

Esnaf Ali Sait Özkal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı projeyi desteklediklerini belirterek, "Birlik ve beraberlik içinde iş alanları oluşturmamız lazım. Ben terör mağduruyum. İş alanları açarak terörü bitirebiliriz. Cumhurbaşkanımız Diyarbakır'ı destekliyor. Kendisine teşekkür ederim." diye konuştu.

Kaynak: AA