'Hayat' Kurtaran Narkotik Eğitim Tır'ı Sivas'a Geldi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün uyuşturucuyla mücadele kapsamında hazırladığı hayat kurtaran "Narkotik Eğitim Tırı" Sivas’a geldi.

'Hayat' Kurtaran Narkotik Eğitim Tır'ı Sivas'a Geldi
’Hedef Olma-Hedefsiz Kalma Projesi’ çerçevesinde oluşturulan Narkotik Eğitim Tırı, Sivas’a geldi. Jandarma binası önüne konulan tır için açılış programı düzenlendi.

Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan ve öğrencilerin katıldığı programda konuşan Vali Gül," Uyuşturucuyla mücadele eylem planı Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığında başlayan ve hala kendi himayelerinde devam eden bir proje. Bununla yapılmak istenen gençlerimizi, çocuklarımızı uyuşturucudan kurtarmak ve bunları bu tür tehditlerin altında bir şekilde muhafaza etmektir. Türkiye içte ve dışta terörle mücadele ediyor. Terörle mücadele silahla olduğu gibi narkotik suçlarla da oluyor. Bütün terör örgütlerinin finans kaynaklarının büyük bir kısmı uyuşturucu ve buna benzer illegal işlerden geliyor. Dolayısıyla bu mücadele gençlerimizi korumak olduğu gibi aynı zamanda geleceğimizi, vatanımızı, milletimizi bir anlamda terörle mücadelemizi de güçlendiren bir mücadeledir. Bu yaparken yerel yönetimlerde, gençlik sporda, milli eğitimde kamunun her kesiminde ve sivil toplum kuruluşlarındaki gönüllerden destek alınıyor. Bugünkü tırda İstanbul Emniyet Müdürlüğünün hazırladığı ve Türkiye’nin her tarafını gezen bir tırımız burada bir hafta boyunca doğru bilinen yanlışları gençlerimize, çocuklarımıza anlatacaklar. Bunun ötesinde de bir farkındalık oluşacak" dedi.

Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli komiser yardımcısı Firdevs Özaslan ise"İstanbul Emniyet Müdürlüğü halkımızı ve kurumlarımız işbirliği içerisinde hazırladığı önleme tabanlı çalışmalarla uyuşturucuyla mücadele de etkinliğini arttırarak devam etmektedir. Madde kullanımında doğru bilinen yanlışlara dikkat çekmek gençlere, ebeveynlere, eğitimcilere ve kamuoyuna sorunun farklı boyutları hakkında doğru şekilde bilinçlerdirmek amacıyla ’Hedef Olma-Hedefsiz Kalma Projesi’ hazırlanmıştır. Narkotik Eğitim Tır’ı proje kapsamında planlanmıştır. Tır ile İstanbul genelinde nüfus yoğunluğun fazla olduğu bölgelerde gençlere, ailelerine ve toplumun diğer fertlerine hizmet sunmak amacıyla hazırlanmıştır. Projenin hedefleri Kalkınma Bakanlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle hayata geçirilen proje kapsamında ’gerçekleri öğrenin’ konseptiyle hazırlanan dünyada ve Türkiye’de alanında bir ilk olma özelliği taşıyan Narkotik Eğitim Tır’ı ile 2015 yılında faaliyetlere başlanarak 62 etkinlik ve 160 bin kişiye ulaşılmıştır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Gül ve beraberindekiler açılışı yapılan tırı gezdi. Komiser yardımcısı Firdevs Özaslan, Vali Gül ve diğer katılımcılar tırın içeriği hakkında bilgi verdi.

Bir hafta boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak olan tırdan öğrencilerin, ailelerin ve denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülerin faydalanması planlanıyor. Tır içerisinde özel olarak oluşturulan 40 metrekarelik modern eğitim salonuna konulan 12 dokunmatik ekranda uyuşturucu maddenin insan vücudundaki etkileri ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor.
Kaynak: İHA