GÜNDEM / 23 Ekim 2017

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1 - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek "Vefatının 14. Yılında Aliya İzzetbegoviç'i Anma Programı"na katılacak.

- Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde güven mektubu sunacak Malta Büyükelçisi Carmel Vassalo ve Yunanistan Büyükelçisi Petros Mavoridis ile Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed Bin Casim El Sani’yi ayrı ayrı kabul edecek.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde yapılacak MYK toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/12.00/14.00/14.45/16.15/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı Kahraman Sırbistan'da

- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Sırbistan Cumhurbaşkanı Alexander Vucic tarafından kabul edilecek, Ulusal Meclis Başkanı Maja Gojkovic ve Başbakan Ana Brnabic ile görüşecek.

- İsmail Kahraman onuruna, Sırbistan Ulusal Meclis Başkanı Gojkovic tarafından öğle yemeği, Sırbistan-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Zoran Drasigic tarafından akşam yemeği verilecek.

(Belgrad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Ekonomi Koordinasyon Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/11.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Orman ve Su İşleri̇ Bakanı Veysel Eroğlu, 5. Uluslararası Kum ve Toz Fırtınaları Çalıştayı'na katılacak.

(İstanbul/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bazı vergi kanunlarında değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Model Fabrika İmza Töreni'ne katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TÜİK, ekim ayına ilişkin Tüketici Güven Endeksi'ni açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Irak'ın Kerkük kentinin merkezi hükümete bağlı güçler tarafından alınması sonrası yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Kerkük) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türk Silahlı Kuvvetlerinin İdlib gerginliği azaltma bölgesine intikali kapsamındaki gelişmeler izleniyor.

- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3-Myanmar'da şiddete maruz kalan Arakanlı Müslümanlar ile ilgili gelişmeler izleniyor.

(Myanmar) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Japon geleneksel davul sanatının dünyaca ünlü temsilcisi Ondekoza, Japonya İstanbul Başkonsolosluğu ve Daikin Türkiye’nin katkıları ile düzenlenen Türkiye turnesi kapsamında, Caddebostan Kültür Merkezi'nde sahne alacak.

(İstanbul 20.00)

GÜNCEL

1- Anadolu Ajansı'nın Endonezce Haber Servisi ve Pasifik Merkez Ofisi açılacak.

(Cakarta) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Süper Lig'de 9. haftanın son maçında Beşiktaş ile Medipol Başakşehir Vodafone Park'ta karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 3. hafta, Eskişehir Basket-Anadolu

Efes müsabakasıyla tamamlanacak.

(Eskişehir/19.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan:

- "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nde ilk resmi tren seferi 30 Ekim'de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili'nin katılımıyla Bakü'den başlatılacak"

- "Kars'ın kurtuluş günü olan 30 Ekim'de tren kente varmış olacak. Gerçekten bir tarih yazılmış, Demir İpek Yolu kesintisiz şekilde tekrar canlanmış olacak"

- "Avrupa ve Kafkaslar arasında kesintisiz demiryolu ulaşımı sağlayacak projeyle uluslararası taşıma potansiyeli yıllık 50 milyon tona ulaşacak. Hat işletmeye alındığında 1 milyon yolcu ve 6,5 milyon ton yük taşıma kapasitesine sahip olacak"

(Arife Yıldız Ünal/Ankara)

2- FETÖ'cü subaylar "şifreli oyun"la eğitilmiş

- İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede ifadesine yer verilen örgütün havacı subaylarından sorumlu abisi, örgüt elebaşı Gülen'in kitap ve örgüt propagandası yapılan yayınların özel olarak geliştirilmiş "Bounce" adlı şifreli oyun üzerinden subaylara okutulduğunu itiraf etti

- Sanık İ.D.Ç.'nin ifadesinden: "Fetullah Gülen'in kitapları, vaaz CD'leri ve FETÖ'yü anlatan kitapların olduğu, şifrelenmiş DVD'ler, mahrem abi tarafından subaylara dağıtılırdı. Daha sonra bu DVD'lerin yerini küçük hafıza kartları aldı. Subaylar bu hafıza kartlarını bilgisayara taktığında bilgisayarında hiçbir iz bırakmayacağı söylenirdi"

- "Sistem 'Linux' veri tabanı ile açılıyordu daha sonra menüde bulunan 'Bounce' isimli oyun oynanıyordu. Bu oyunda ilk önceleri birinci turda yenip, ikinci turda yenilip çıkan ekrana bir şifre yazıyordu ve daha sonra sistem içerisinde kitaplar görünüyordu. Tek bir tuşa basıldığında bütün menü hemen kapanıyordu. Daha sonra bu oyunda direk birinci turda şifre yazılarak çalışacak şekilde revize ettiler"

(Ömer Süt / İzmir)

3- Pegasus, 2018'de 30 milyon yolcu uçurmayı hedefliyor

- Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Mehmet Nane:

- "Bu yıl taşıdığımız yolcu sayısının 27 milyona gelmesini öngörüyoruz. 2018 yılında 30 milyon yolcu taşımayı hedefliyoruz. X, Y, Z jenerasyonları bizi daha çok tercih ediyor. Bu sebeple dijital dünyada, sosyal medyada çok aktif olmaya çalışıyoruz"

- "3. havalimanı Türkiye'nin ihtiyacı olan bir yatırım. Açıldığında da Türkiye'ye çok büyük katma değer yaratacak. Türk havacılık sektörü 3. havalimanından pozitif yönde etkilenecek. Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz"

- "Perakende olarak daha önce elektronik satıyorduk, daha sonra gıda satmaya başladık, şimdi de koltuk satıyoruz. Sattığımız mecra farklı ama nihayetinde sattığımız bir ürün var, o da koltuk... Aslında koltuk bozulabilir bir ürün. Uçak kalkışına belli bir zaman kalana kadar o koltuğu sattınız sattınız, satamadığınız koltuk bozulmuş bir ürün gibi..."

(Elif Ferhan Yeşilyurt/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA