Engelli İzciler Kamp Geleneğini Sürdürdü

Sinanoba’da kamp kuran Büyükçekmece Belediyesi Gökkuşağı Engelli İzci Kulübü üyeleri, çetin doğa koşullarıyla yaşamayı öğrenirken, çevre bilinçlerini de geliştiriyorlar.

Engelli İzciler Kamp Geleneğini Sürdürdü
Engelli izciler doğayla iç içe yaşayarak hem stres attı, hem de doğa koşullarıyla baş başa güzel bir haftasonu geçirdi. Çevre bilincini geliştiren aktiviteler, Büyükçekmece Belediyesi Gökkuşağı Engelli İzci Kulübü, her yıl gerçekleştirdiği geleneksel sonbahar kampını bu yılda Sinanoba’da gerçekleştirdi. Barış Manço Parkı içinde kamp kuran engelli izciler, 3 gün süren kamp boyunca sabahın 5’inde uyanarak aralarında görev dağılımı yaptı. Kamp içindeki günlük faaliyetlerini sürdürürken, bir yandan da çeşitli sosyal aktiveler gerçekleştiren engelli izciler, aynı zamanda da çevre bilincini geliştiren etkinlikler düzenlediler. 7’den 70’e her yaş grubundan engelli izcinin bulunduğu kampa aileler de katılarak çocuklarını yalnız bırakmadı. Kampın son gecesi geleneksel kamp ateşini etrafında toplanan izciler, şarkılar söyleyerek kampı sonlandırdılar.

“Başkan Akgün’e teşekkür ederiz”

Gökkuşağı Engelli İzci Kulübü eğitmeni ve izci lideri Bedriye Yılmaz, kampla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Büyükçekmece Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün’ün desteğiyle her yıl izci kampımızı düzenliyoruz. Böylece engellileri topluma kazandırarak bir nebze olsun onları evlere hapsolmaktan kurtarırken, sosyal yaşamın içinde kendilerine yer bulabilmelerinin önünü de açıyoruz. Bu imkanı bize sağlayan Büyükçekmece Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün’e engelli izcilerimiz ve velileri adına teşekkür ediyorum.’’
Kaynak: İHA