Engelli Bedirhan'ın Yüzünü Belediye Güldürdü

Ordu'nun Ünye ilçesinde doğuştan bedensel ve zihinsel engelli 13 yaşındaki Bedirhan Ateş'e Ordu Büyükşehir Belediyesi yardım eli uzattı Anne Ateş: 'Evladımı rahatlıkla gezdirebileceğim. Bedirhan, hastanelerin de kullandığı ayarlanabilir özellikteki hasta karyolasıyla da rahat uyuyabilecek'

Ordu'nun Ünye ilçesinde bedensel ve zihinsel engelli olan 13 yaşındaki Bedirhan Ateş'e Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yardım eli uzatıldı.

İlçede doğuştan bedensel ve zihinsel engelli olan Bedirhan Ateş'in ailesi tarafından hasta karyolası ve engelli çocuk arabası talep edildi.

Ailesinin talebini duyan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın girişimleriyle Bedirhan'ın ihtiyacı olan hasta karyolası ve engelli çocuk arabası temin edildi.

Temin edilen hasta karyolası ve engelli çocuk arabası belediye yetkilileri tarafından aileye verildi.

Bedirhan Ateş'in annesi Belgin Ateş, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan yardımdan dolayı Başkan Enver Yılmaz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bedirhan’ı kaldırıp gezdirirken artık büyüdüğü için zorlandıklarını söyleyen anne Ateş, "Bedirhan, uzun süredir hiç dışarı çıkamıyordu. Engelli arabamızla artık ulaşım sorunu yaşamayacağız. Evladımı rahatlıkla gezdirebileceğim. Bedirhan, hastanelerin de kullandığı ayarlanabilir özellikteki hasta karyolasıyla da rahat uyuyabilecek." dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise, "13 yaşındaki Bedirhan Ateş, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin kendisine hediye ettiği hasta yatağı ile artık daha rahat uyuyabilecek ve engelli çocuk arabasıyla da ulaşım sorunu yaşamayacak. Bedensel ve zihinsel engeli nedeniyle 45 ve 60 derecelik açı ile hastanın sağlıklı yatabilmesini sağlayan yatak, Bedirhan’ın evinde rahat bir yaşam sürmesini sağlayacak." ifadelerine yer verildi.
Kaynak: AA