Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avusturya'ya tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, THY yolcularının Avusturya'da köpeklerle aranmasına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avusturya'ya tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avusturya'ya tepki
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Vefatının 14. Yılında Aliya İzzetbegoviç'i Anma Programı'nda konuştu. 

Erdoğan, THY yolcularının Avusturya'da köpeklerle aranmasına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı, 'Türkiye'ye gelecek olan Batı'daki vatandaşıma köpeğe üstünü arattırıyorlar. Böyle bir rezalet olabilir mi? Sen kendin arasana. Niye? Çünkü bunların karakterinde var. Ama bir Müslümanda bu olamaz. Müslüman zulm etmez edemez.'' dedi. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avusturya'ya tepkiViyana Havaalanı'ndaki köpekli arama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avusturya'ya tepkiAvusturya'ya kısasa kısas uygulama
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

''Buradan başta Aliya'nın ailesi ve yakınları olmak üzere tüm Boşnak kardeşlerime bir kez daha başsağlığı diliyorum. Aliya sadece bir siyasetçi bir düşünür değildir merhum Aliya bunların tamamıdır. Hatta çok daha ötesi fazlasıdır. O sırf Müslüman olduğu Müslümanca düşündüğü için atıldığı zindanda fikrinin ilmek ilmek dokuyan genç bir mütefekkirdir. O milletini bağımsızlığa taşıyan bilge bir liderdir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avusturya'ya tepki

''HER CANLI FANİDİR, VAKTİ GELİNCE MUHAKKAK ÖLÜMÜ TADAR''

Her canlı fanidir vakti saati gelince muhakkak ölümü tadar ve tadacağız. Kalmak yok gidiyoruz. Hepimiz yolcuyuz. Ancak bu dünyadan göçse bile insan eserleriyle yaşar. Aradan asırlar geçmesine rağmen bugün halen yolumuzu aydınlatan kitaplar var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avusturya'ya tepki

''EN BÜYÜK ESERİ BOSNA EN ÖNEMLİ MİRASI ASALETİDİR''

Benim için Aliya İzzetbegoviç'in en büyük eseri Bosna en önemli mirası da asaletidir. Aliya Müslüman olmanın kalmanın Müslümanca yaşamanın mücadelesini vermiştir. Batı karşısında eğilmektense ölmeyi tercih edecek kadar asildir. Aliya'nın Batı karşısında bu kadar cesur olmasının sebebi yaşadıklarıdır. Yıkım savaş dahil belki de görülebilecek bütün acıları 78 yıllık ömrüne sığdırmış birisidir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avusturya'ya tepki

''SREBRENİTSA BUNLARDAN BİR TANESİ''

Tüm dünyanın gözü önünde tam 3,5 yıl boyunca yüz binlerce vatandaşı vahşice katledilir. Srebrenitsa aslında bunlardan bir tanesi. Son seçimlerde Hollanda'nın o yamyamlarıyla bizim insanlarımıza nasıl saldırdıklarını gördük. Benim Trabzonlu Hollanda'da çalışan işçimizi köpeklerine saldırtmak suretiyle nasıl üzerine çullandırdıklarını gördük.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avusturya'ya tepki

''BÖYLE BİR REZALET OLABİLİR Mİ?''

Türkiye'ye gelecek olan Batı'daki vatandaşıma köpeğe üstünü arattırıyorlar. Böyle bir rezalet olabilir mi? Sen kendin arasana. Niye? Çünkü bunların karakterinde var. Ama bir Müslümanda bu olamaz. Müslüman zulm etmez edemez.''