Büyükşehir Hastanesi Sağlık Yükünü Sırtlıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İnayet Topçuoğlu Hastanesi, sağlık hizmetinde performansıyla dikkati çekiyor. Yüksek standartta hizmet veren hastanede, son iki yılda 1 milyon 600 bin hastayı tedavi edildi.

Büyükşehir Hastanesi Sağlık Yükünü Sırtlıyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Yaşam hakkı insanın en temel hakkıdır” anlayışı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’nin ilk belediye hastanesini kuruldu. Türkiye’ye model olacak Büyükşehir Belediyesi İnayet Topçuoğlu Hastanesi’ni ek hizmet binası ile genişletildi. 2 milyona dayanan Gaziantep nüfusuna sağlık hizmeti sunan hastane, kısa sürede ciddi bir yol aldı. Son iki yıldır tam teşekküllü hastaneye gelen 1 milyon 600 bin hasta, tedavi hizmetinden yararlandı.

Şehrin kuzey doğusunda hastane açığı kapatıldı

Kentin sağlık yükünü hafifletmeyi başaran hastane, tüm sosyal güvence kurumunun yanı sıra yoksul ve geliri olmayan vatandaşlara sağlık hizmeti verdi. Hastane şehrin kuzey doğusunda sağlık kurumu açığını kapatmış oldu. 128 yatak, erişkin ve yeni doğan yoğun bakımlar, üçer adet ameliyathane ve doğumhane kapasiteli hastane, iki adet semt polikliniği ve Oya Bahadır Yüksel Psikiyatri kliniğiyle Gazianteplilere hizmet veriyor. Günlük ortalama 2 bin 500 hastaya bakılan hastanede 33 poliklinik, 40 doktor ve 325 yardımcı personel görev yapıyor. Hastaneyi yakından takip eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü tarafından hastanede atılan her adım ise an be an başkan Şahin’e rapor olarak sunuluyor.
Kaynak: İHA