Başkan Asya, Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Muratpaşa Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Asya, burada yaptığı açıklamada, önceki gün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla Bilgi Evi Sosyal Tesis Kompleksi hizmet binasının açılışını gerçekleştirdiklerini anımsattı.

Çocukların, gençlerin ve kadınların istifade edeceği tesisin hayırlı olması temenisinde bulunan Asya, mahallede 3 bin ton kapasiteli yeni bir içme suyu deposunun yapımına başladıklarını söyledi.

Asya, "Yaklaşık dört aydır çalışmaların yürütüldüğü deponun yapımı tamamlandı. İç kısmına seramik döşemelerinin yapıldığı deponun bütün hatları yenilenerek modern bir şekilde inşa edildi. Bugünlerde ana hat bağlantısını yapacağımız depoyu hizmete sunacağız. Muratpaşa mahallesi Kurtik Dağı eteğinde bulunan en eski mahallerimizdendir. Yıllardır dağ eteklerindeki derelerin bağlantıları buralardan geçmektedir. Son yıllarda yapıların artması ile bu derelerdeki atıklar da yoğunlaştı. Dere yataklarına boru döşemesi yapılmadığından bu bölgelerin temizliğini rutin olarak yapmaktayız. Mahalle sakinlerimizin sağlığı tehdit eden bu oluşumlara müsaade etmiyoruz. Bu çalışmamızla hem kötü görüntüyü ortadan kaldırıyoruz hem de atıklardan dolayı ortaya yayılan kötü kokuları engelliyoruz. İnşallah vatandaşlarımızın da sağduyusu ile bu bölgeleri daha cazip hale getireceğiz.” dedi.

İldeki mezarlıkların da belirli aralıklarla bakım ve onarımlarını yaptıklarını belirten Asya, Şeyh Haşim Mezarlığı'nda kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Mezarlık alanının çevresine ihata duvarı ördüklerini aktaran Asya, grup köylere giden yolun kenarına da taş duvar örerek toprak kaymasının önüne geçtiklerini vurguladı.

Kaynak: AA