Azerbaycanlı Konuklar Manisa'ya Hayran Kaldı

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Manisa Şubesi’nin düzenlediği Bahtiyar Vahabzade, Abdurrahim Karakoç Şiir ve Türküleri Gecesi’ne katılmak üzere Azerbaycan'dan ve diğer illerden gelen konuklar Manisa’nın tarihi ve manevi yerlerine ziyaret ettiler.

AK Parti Manisa Milletvekili ve TDED Manisa Şube Başkanı Selçuk Özdağ, TDED Manisa Şubesi tarafından düzenlenen Türk Dünyası’nda iz bırakanlar Bahtiyar Vahabzade ve Abdurrahim Karakoç şiirleri ve türküleri gecesi kapsamında Manisa'ya gelen Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ve beraberindeki Azeri misafirlere Manisa’nın tarihi ve kültürel alanlar gezdirdi.

Azerbaycan Milletvekili Paşayeva ve beraberindeki misafirler Manisa'da Mevlevihane, Ulu Cami, Manisa Muradiye Cami, Ağlayan Kaya, Hafsa Sultan Şifaneleri Manisa Tıp Müzesi ve diğer tarihi mekanları rehber eşliğinde gezerek Manisa'yı çok beğendiklerini dile getirdiler.

Manisa'nın tarihi ve doğal güzelliği karşısında hayran kaldıklarını ifade eden misafirler, ziyaret ettikleri mekanlarda hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Paşayeva, Mevlevihane'nin bahçesindeki on iki köklü tek ağacın hikayesini dinledikten sonra on iki ayrı kökten oluşan ağacı Türk milletine benzettiğini söyledi.

"Tıpkı Azeriler, Uygurlar, Kazaklar, Kırgızlar, Özbekler, Türkmenler gibi farklı yerlerde olsak da özümüz bir" diyen Paşayeva, şöyle konuştu:

"Hepimiz Türküz, önemli olan budur. Şehzadeler şehri hakikaten şahane bir kent, tarihi ve kültürünü halen muhafaza ediyor." dedi.

Şehir gezisine Özdağ'ın eşi Huriye Özdağ ve Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak da eşlik etti.

Kaynak: AA