Ahlat 'Sakin Şehir' Olma Yolunda

Tarihi ve doğal zenginlikleriyle bilinen Bitlis'in Ahlat ilçesinin, "cittaslow (sakin şehir)" unvanlı şehirler arasına girmesi için ilk adım atıldı.

Ahlat'ta kaymakamlık ve belediye tarafından hazırlanan ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından finanse edilen "Sakin şehir Ahlat" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Ahlat Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, ilçenin sakin şehir unvanını kazanabilmesi için gerekli kriterler değerlendirildi.

Toplantıda konuşan Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül, son kararname ile ilçeye atandığını belirterek, "Sakin, aynı zamanda tarihi ve kültürel mirasıyla dünyanın en değerli kentlerinden biri olan Ahlat'ın 'cittaslow' unvanı alacağına da inanıyoruz." dedi.

Seferihisar Belediye Başkanı ve Cittaslow Birliği Genel Başkan Yardımcısı Tunç Soyer ise Ahlat'taki güzellikler karşısında çok etkilendiğini belirterek, "Muhteşem bir coğrafya burası. Çok büyüleyici ve olağanüstü bir atmosfer, muazzam bir tarihsel birikim, etkilenmemek mümkün değil. Ahlat'ı bir saatlik dilim içerisinde dinleyerek ne kadar büyük zenginliklere sahip olduğunu gördük. Ama bazı değerleri öne çıkarmak gerekiyor." diye konuştu.

Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, ilçenin tarihi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Toplantı, Ahlat hakkındaki sunumun ardından karşılıklı görüş alışverişiyle sona erdi.

Kaynak: AA