Ağrı'da Yüzlerce Fidan Toprağa Ekildi

Ağrı’da birçok kulüp, dernek gönüllüleri ve öğrenciler tarafından yüzlerce fidan toprağa ekildi.

Ağrı'da Yüzlerce Fidan Toprağa Ekildi
AĞÇED (Ağrı Eğitim Çevre Gençlik ve Spor Kulübü), ÇEKÜD (Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği) ve Ağrı Orman İşletme Müdürlüğü’nün ortaklığında, AĞÇED İzcileri, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Kulüpleri ve çok sayıda aile fidan dikimi gerçekleştirdi. Yaklaşık yüz gönüllünün katıldığı ağaç dikim faaliyetinde etrafı tel örgülerle koruma altına alındı, daha önce toprağının hazırlandığı yerlere mevsim ve bölge koşullarına uyum gösteren ağaçlar dikildi. AĞÇED izcileri, üye ve gönüllülerinin yansıra üniversite topluluklarından Bilinçli Gençler, Eczalık Kulübü, Tarihe Yolculuk Kulübü, Kritik Analitik Düşünme Kulübü ve coğrafya bölümü öğrencileri gibi çok sayıda üniversiteli öğrencelerin katılımı ile ağaçlar toprak ile buluşturuldu. Katılımcılara semaver çayı ve simit ikramı yapılırken, ağaç dikim işlemleri öncesinde ağaçların nasıl dikileceği katılımcılara anlatıldı.Etkinlikte AĞÇED İzci Lideri Ebuzer Bayram, “Kıyamet kopmaya yakınken elinizde bir ağaç fidanı varsa ve onu dikmeye vakit bulabilirseniz onu dikin” hadisini hatırlatarak ağaç dikmenin önemi ve gerekliliğine vurgu yaptı.

Ağaç dikim işlemleri ardından Ağrı İtfaiye Müdürlüğü’nden bir araç ile gönüllüler ağaçlara can sularını da ulaştırarak faaliyeti tamamladılar. Ağrı Orman işletme Müdürlüğü’nden yetkililerin de hazır bulunduğu ağaç dikme programı fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

ÇEKÜD Ağrı il temsilcisi Yusuf Doymaz, programa katılan tüm çevre gönüllülerine, ağaç ve yer temini konusunda kolaylık gösteren Ağrı Orman işletme Müdürlüğü yetkililerine ve can suyunu vermek için hazır bulunan İtfaiye Müdürlüğü’ne ayrıca teşekkür etti.
Kaynak: İHA