Adana'da Eski Hakime FETÖ/PDY Davası

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında telefonunda 'ByLock' tespit edilen eski kadın hakim hakkında 15 yıl hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Adana'da hakim olarak görev yaparken ihraç edilip tutuklanan kadın hakkında 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istemiyle dava açıldı.

Eski hakim E.Ü. (30) hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan hazırlanan iddianame Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince yapılan değerlendirme sonucunda kabul edildi.

İddianamede, 15 yıla kadar hapis ile cezalandırılması istenen sanığın telefonunda yapılan incelemede örgüt üyelerinin gizli iletişimde kullandıkları ByLock programının tespit edildiği belirtildi.

İddianamede, sanık hakimle ilgili bilgi sahibi olan tanık ve şüphelilerin verdikleri ifadelere de yer verildi.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'nda şüpheli olarak ifadesi alınan E.P. Ankara Yenimahalle'deki çalışma evine gittiğinde, burada kendisinin dışında sanık eski hakim E.Ü. ile birlikte F.B. ve E.Ö. isimli kadınların bulunduğunu, bunların da kendisini gibi hakim-savcılık sınavlarına hazırlandığını söyledi.

Sanık E.Ü. ise iddianamede yer alan savunmasında hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Kaynak: AA