TKM Yeni Yüzüyle Hizmete Başladı

Tayyare Kültür Merkezi, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından sil baştan yenilenerek hizmet vermeye başladı.

TKM Yeni Yüzüyle Hizmete Başladı
Cumhuriyet tarihinin ilk sinema, tiyatro ve konser salonları arasında yer alan Tayyare Kültür Merkezi (TKM), gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının ardından kapılarını açtı. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından merkezin salonundan balkonlarına, localarından sahnesine, duvarlarından ışık ve ses düzenine kadar her şeyi elden geçirildi. Bursa’nın tescilli yapısı olan Tayyare Kültür Merkezi, artık yeni organizasyonlara ev sahipliği yapmaya başladı.

Kardinal kırmızısı denilen renk, merkezin duvar kaplamalarında ve koltuklarda değerlendirilirken, koltuk aralıkları da genişletilerek salon konforlu bir şekilde hizmete girdi.

Tayyare Cemiyeti tarafından Mimar Arif Hikmet Koyunoğlu’nun projesi doğrultusunda yaptırılan ve 1932 yılında hizmete açılan Tayyare Kültür Merkezi, cumhuriyet tarihinin ilk sinema-tiyatro-konser salonları arasında yer alıyor. Yakın zamana kadar Bursa’da kültür ve sanat faaliyetlerine ev sahipliği yapan tek merkezi olan TKM, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ile farklı semtlere yapılan kültür merkezlerine rağmen hem il merkezindeki mevkii, hem de tarihi özellikleri sebebiyle önemini hiçbir zaman kaybetmedi.
Kaynak: İHA