Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir gece ansızın vurabiliriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Nerede, nasıl bir çalkalanma var, nerede bize yönelik taciz varsa, bir gece ansızın vurabiliriz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir gece ansızın vurabiliriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir gece ansızın vurabiliriz
Yahya Kemal Beyatlı Kongre Merkezi'ndeki 2023 Gençlik Şurası'nda konuşun Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nerede, nasıl bir çalkalanma var, nerede bize yönelik taciz varsa, bir gece ansızın vurabiliriz. Acaba birileri izin verir mi? Artık yok geçti o işler. Bizimle stratejik ortak olanlar bizimle beraber hukukumuza saygı duydukları sürece biz de onlara saygı duyarız. Aksi taktirde kusura bakmasınlar" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da, Yahya Kemal Beyatlı Kongre Merkezi'nde düzenlenen 2023 Gençlik Şurası'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''F-16 OLUR ORAYA GİDERİZ''
''Bu vatan topraklarımızı kimsenin bölmeye gücü yetmez ve yetmeyecektir. Bölmeye çalışanların üzerine hep beraber bizler de Gabar'da Tendürek'te Cudi'de Bestler-Dereler'de Kandil'de F-16 olur oraya doğru gideriz.

''BİR GECE ANSIZIN VURABİLİRİZ''
Nerede bize yönelik taciz varsa evet bir gece ansızın vurabiliriz. 'Acaba birileri izin verir mi?' Artık yok, geçti o işler. Bizimle stratejik ortak olanların, bizimle beraber hukukumuza saygı duydukları sürece biz de onlara saygı duyarız, aksi takdirde kusura bakmasınlar.

'

'BAKACAKSINIZ Kİ CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINDA DA SİZLERDEN BİRİSİ OLACAK''

Şimdi devam eden kongrelerimizde yeni görev alan arkadaşlarımızın önemli bir kısmının gençlik kollarımızdan yetişme olduğunu hamdolsun memnuniyetle görüyorum. Aynı durum yarın belediye başkanlığı seçiminde, milletvekili seçiminde de olacaktır. Hiç şüphesiz günü geldiğinde, daha yüksek irtifa. İnşallah dinamik gençler daha yüksek irtifada bakacaksınız ki Cumhurbaşkanlığı makamında da sizlerden birisi olacaktır.

''ÖMRÜM YETTİĞİNCE YANINIZDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİM''
(Gençler) Ömrüm yettiğince, bu can, bu tende olduğu müddetçe yanınızda olmaya da devam edeceğim. Türkiye olarak, hep nüfusumuzdaki genç oranının yüksekliğiyle övünen bir ülkeyiz. Her alanda ve elbette ekonomide güçlü ve etkili olmanın yolu, güçlü ve etkili gençlere sahip olmaktan geçiyor.

''OSMANLICA'YI EN AZINDAN YÜZÜNDEN OKUMASINI BİLMENİZ GEREKİYOR''
Hedeflerimize sadece memleketimizde oturup kendi dilimizi konuşarak ulaşamayız. Gençlerimizin geri dönmek ve benliklerine sahip çıkmak kaydıyla diğer ülkelerde bulunmalarını ve tecrübe kazanmalarını önemsiyorum. Bunun yanında Osmanlıca'yı en azından yüzünden okumasını bilmeniz gerekiyor. Eğer siz 600 yıllık kitaplarımıza, belgelerimize, kitabelerimize Fransız kalırsanız, Fransızca bilmeniz bir işe yaramaz. Böylesine büyük bir birikimi kullanamayan gençlerimizin arzu ettiğimiz köklü ve derin duruşu sergileyebilmeleri çok zordur.'