Bergama'daki Çamtepe Göleti Ve Sulama Projesi

Bergama ilçesinde yapımı süren Çamtepe Göleti ve Sulaması projesinin yüzde 70 oranında tamamlandığı ve önümüzdeki 6 ay içinde kullanıma açılacağı bildirildi.

DSİ 2. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, bin 170 dekar araziyi modern sulamaya kavuşturacak Bergama Çamtepe Göleti’nde yüzde 70 fiziki gerçekleşme oranına ulaşıldı. 6 ay içinde tamamlanması öngörülen gölette 2018 yılında su tutulmasının planlandığı kaydedildi.

Bergama’nın 18 kilometre kuzeydoğusundaki Çamtepe Mahallesi yakınında inşa edilen gölet projesinde gövde dolgusu ve dolusavağın 2/3'lük kısmı tamamlandı, iletim kanallarının ise yüzde 90'ı inşa edildi.

Yakın zamanda sulama şebekesinin inşasına başlanmasının planlandığı projede, gövdesi homojen toprak dolgu şeklinde ve temelden yüksekliği 30,5 metre olan Çamtepe Göleti 700 bin m3 su tutma hacmine sahip.

Bakırçay Ovası'nı sulayacak Çamtepe Göleti ve Sulaması tamamlandığında bölgedeki verimin artışının yanı sıra yetiştirilen ürün çeşidinin de fazlalaşacağı, çiftçilerin dekar başına bin 38 lira gelir artışı sağlayacağı öngörülüyor.

Kaynak: AA