1. Kayseri Kitap Fuarı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'nde düzenlediği, 1. Kayseri Kitap Fuarı ünlü yazarların katılımı ve halkın yoğun ilgisiyle devam ediyor.

Kayseri Kitap Fuarı'na katılan yazarlardan Balçiçek İlter, fuarı olağanüstü bulduğunu belirtti.

Birçok kitap fuarına katıldığını ifade eden İlter, "Kayseri'deki kalabalık ve ilgi o kadar güzeldi ki, belediyemizi gerçekten kutluyorum. Hakikaten müthiş bir organizasyon. Detaylar çok iyi düşünülmüş. Çok etkilendim. Çok gelişmiş olan Kayseri’ye bu yakışırdı. Bayıldım ve içinde olmaktan da çok mutlu oldum." ifadelerini kullandı.

Canan Karatay da fuarla ilgili değerlendirmesinde çok iyi bir etkinlik gerçekleştirildiğini belirterek, "Birinci olmasına rağmen mükemmel bir şekilde sürüyor. Emeği geçen herkesi kutluyorum. İnşallah her sene daha da iyi olacak. Şimdiye kadar yarım milyon insan ziyaret etmiş. Bu çok önemli bir rakam." diye konuştu.

Kitap Fuarı'na katılan yazarlardan Sibel Eraslan ise yazarları kitap dostlarıyla buluşturması adına çok güzel bir organizasyon yapıldığını dile getirerek, şunları paylaştı:

"Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Selçuklu ve Osmanlı mirası üzerinde oturuyor olması, Kayseri şehrindeki kitaba, edebiyata, bilime, ilime dair birikim bizim için kıvanç kaynağı. Bütün okuduklarımız bize bir yol haritası çiziyor. Bu yol haritasını çizerken bize ışık tutan Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz."

Televizyon programcısı Cansu Canan Özgen de, Kayseri Kitap Fuarı'nı başarılı bulduğunu ve fuarın Türkiye'de konuşulur hale geldiğin kaydetti.

Bu fuarda Kayseri'nin okuyan bir kent olduğunu gözlemleme imkanı bulduğunu anlatan Özgen, "Siz içinde olduğunuzdan farkında değilsiniz ama tüm Türkiye Kayseri Kitap Fuarı'nı konuşuyor. Fuara inanılmaz, muazzam bir ilgi var. Yürümek dahi mümkün değil. Kayseri gerçekten okuyan bir şehir olmuş. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Kayseri kitap fuarı, lige yıllardır yapılmış, marka olmuş kitap fuarlarının olduğu ligde başladı. Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA