Viyolonsel Ve Beste Yarışmasına Başvurular Başladı

Ankara Devlet Konservatuvarlılar Derneği 3. Uluslararası Prof. Engin Sansa Viyolonsel Yarışması ve 5. Beste Yarışması için 17 Mart 2018'e kadar başvuru yapılabilecek

Ankara Devlet Konservatuvarlılar Derneği̇ 3. Uluslararası Prof. Engin Sansa Vi̇yolonsel Yarışması ve 5. Beste Yarışması'nın başvuruları başladı.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, Türksoy Vakfının katkısıyla "3.Uluslararası Ankara Devlet Konservatuvarlılar Derneği Prof. Engin Sansa Viyolonsel Yarışması" ile eşgüdümlü olarak "5. Beste Yarışması" düzenlenecek.

Beste, enstrüman ve oda müziği yarışmalarına, 17 Mart 2018'e kadar başvuru yapılabilecek.

"3. Ankara Devlet Konservatuvarlılar Derneği Engin Sansa Viyolonsel Yarışması"nda birinci ve ikinci olanlar çeşitli orkestralarla solist olarak konser verme imkanına sahip olacak. Ayrıca birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin, mansiyon olarak da bin lira nakit para ödülü verilecek.

Yarışmada, finale kalan viyolonsel sanatçıları, çalacakları konçertoyu ve beste yarışmasını kazanan eseri Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası eşliğinde halka açık olarak Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) konser salonunda icra edecek.

Başkanlığını viyolonsel sanatçısı ve öğretim üyesi Prof. Engin Sansa'nın yapacağı 3. Uluslararası Prof. Engin Sansa Vi̇yolonsel Yarışması'nın jüri üyeleri arasında, Kazakistan'dan viyolonsel sanatçısı Asker Burıbayev, İtalya'dan ADOB Müzik Direktörü ve Orkestra Şefi Alessandro Cedrone ile viyolonsel sanatçısı Amedeo Cicchesa, Arnavutluktan viyolonsel sanatçısı Hayreddin Hoxha, Kırgızistan'dan viyolonsel sanatçısı Aida Tashıbaeva ve viyolonsel sanatçısı Dilbağ Tokay yer alıyor

Derneğin projeleri, 2011'de Necdet Remzi Atak Keman Yarışması ve ADK-DER Beste Yarışması ile başladı. Üç senede bir düzenli olarak keman ve beste yarışması, viyolonsel ve beste yarışması ile yaylı sazlar oda müziği yarışması yapılıyor.

Başvurulara ilişkin ayrıntılı bilgiye "www.adkder.com" ve "www.facebook.com/ADKDER" adreslerinden ulaşılabilecek.
Kaynak: AA