Nusaybin'de Okul Servis Şoförlerine Seminer Verildi

MARDİN – Mardin’in Nusaybin ilçesinde okul servis sürücülerine seminer verildi.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'nda okul servis şoförlerine yönelik düzenlenen seminere Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulbaki Tek, Nusaybin İlçe Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Bürosu görevlileri ile okul müdürleri katıldı.

Seminerde konuşan Milli Eğitim Şube Müdürü Tek, velilerin çocuklarını servis şoförlerine emanet ettiğini kaydetti.

Konuşmasında servis şoförleri uyaran Tek, “Size ve çocuklarınıza nasıl davranılmasını istiyorsanız taşıdığınız öğrencilere o şekilde davranın. Çocukların sağ salim belirlenen yerden alınıp belirlenen yere bırakılması gerekir. Velinin temsilcisi sizsiniz. Ses ve görüntüye kadar tüm kurallara uymanız gerekir. Çocukların okula zamanında bırakılması gerekir. Servislere araç içi kamera ve GPS takılması şartımız konuldu. Bu kesinlikle dikkat edeceğimiz bir konudur. Öğrencilerin araç içerisindeki hal ve hareketlerine de dikkat etmeniz gerekir.” şeklinde konuştu.

Seminerde konuşan Jandarma ve Polis Trafik Denetleme ve Tescil görevlileri ise okul servis araçlarında, servis olduğunu gösteren okul levhası, araç resmi evrakları ve çocukların güvenliği için sabit cam veya güvenlikli cam kullanılması gerektiği kaydetti.

Seminerden sonra Milli Eğitim Şube Müdürü Tek, jandarma ve polis görevlileri sürücülerin sorularına cevap verdi.

Okul servis sürücülerine yönelik seminerlerin yıl içerisinde devam edeceği bildirildi.

Kaynak: AA