Mersin Barosu'nun 'Bilirkişilik Eğitimi' Başladı

İçel Barosu, Adalet Bakanlığı Bilirkişilik Daire Başkanlığı tarafından ‘Bilirkişilik Temel Eğitimi’ verecek kurum olarak yetkilendirilmesinin ardından, sertifikalı ‘Bilirkişilik Temel Eğitim Programı’na başladı.

Mersin Barosu'nun 'Bilirkişilik Eğitimi' Başladı
‘Bilirkişilik Temel Eğitim Programı’nın ilk dersi İçel Barosu Gökdelen Hizmet Merkezi’nde gerçekleştirilirken, programla bilirkişi olarak görev yapacak olan avukatlara ve diğer meslek guruplarına temel, teorik ve uygulamalı eğitimler verilmesi amaçlanıyor.

Eğitim programının ilk dersine İçel Barosu Başkan Yardımcısı Gazi Özdemir de katıldı.

Derste, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şimşek tarafından katılımcılara, “Türk yargı teşkilatı, yargısal faaliyet içerisinde yer alan süjeler” ,“yargılama hukukuna ilişkin temel hak ve ilkeler” ve “ispat hukukuna ilişkin temel kavramlar”, “bilirkişinin nitelikleri, bilirkişiliğe başvuru, sicil ve listeye kayıt”, “bilirkişinin yetkileri ve ödevleri”, “bilirkişilik etiği” konularında eğitim verildi.

Bilirkişi olarak görev yapacak olan avukatların ve diğer meslek guruplarının katıldığı Bilirkişilik Temel Eğitim Programı, 22-28-29 Ekim 2017 tarihlerinde de devam edecek.
Kaynak: İHA