'Mahalle'den Sahaya Sporla Hayata' Projesi

Edirne'de, "Mahalle'den Sahaya Sporla Hayata" projesi kapsamında dezavatantajlı öğrencilere spor malzemesi dağıtıldı.

Edirne Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Özel İdare’nin destekleriyle hayata geçen proje kapsamında 7-16 yaş arasındaki çocukların spora yönlendirilmesi ve sporla sosyalleşmesi amaçlanıyor.

Yıldırım İbrahim Acar Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen dağıtım törenine katılan Edirne Valisi Günay Özdemir, sporun çocukların gelişiminde önemli bir rol oynadığını söyledi.

Projeyle imkanları kısıtlı gençleri spora yönlendirmeyi ve boş zamanlarını etkili ve yararlı bir şekilde değerlendirmelerini istediklerini ifade eden Özdemir, "Bizim amacımız özellikle gençlerimizi her türlü sportif, sosyal, kültürel faaliyetler içerisinde görmek. Bunun sonucunda da gençlerin ülkesine, ailesine, kendisine, çevresine ve milletine faydalı olarak yetişmesini istiyoruz. Bu konuda öncelikle velilerimize çocuklarını bu faaliyetlere getirip takip ettikleri için teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı spor faaliyetleri içinde görmek beni çok mutlu ediyor. Spora ve sporculara olan desteğimiz sürecek." diye konuştu.

Törene, Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Zekeriya Bayrak, AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, AK Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Çağrı Muştu, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kaynak: AA