Kartepe Belediyesi Pazar Tartılarını Denetledi

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçe genelinde kurulan üretici ve semt pazar yerlerinde ürün tartı kontrol noktaları oluşturdu.

Kartepe Belediyesi Pazar Tartılarını Denetledi
Kartepe ilçesinde semt pazarlarının standart niteliklere kavuşturulması, alıcı ve satıcının daha iyi şartlarda buluşturulması amacıyla kurulan üretici ve semt pazarlarını Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Pazar Denetim ekipleri mercek altında tutuyor. Bu kapsamda Zabıta Müdürlüğü vatandaşların aldığı ürünlerin doğru tartılıp tartılmadığını kontrol etmek için pazar yerine “Ürün Tartı Kontrol Noktası” kurdu.

Vatandaşların gönül rahatlığıyla alış veriş yapmalarını sağlamak amacıyla böyle bir uygulamayı hayata geçirdiklerini belirten Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Ali Özbayraklı, “Pazar denetimleri çerçevesinde hemşehrilerimizin her türlü öneri ve şikayetlerini de dikkate alıyoruz. Kartepelilerin pazardan aldıkları ürünlerin gramajlarından şüphe ettiklerinde tartarak içlerindeki endişenin giderilmesini bu uygulama ile sağlıyoruz. Vatandaş hakkının korunmasını sağlayan ürün tartı kontrol noktamız hem alıcılar hem de satıcılar tarafından memnuniyetle karşılandı” dedi.

Özbayraklı, konuşmasında üretici ve semt pazarlarında alışveriş yapan vatandaşların her türlü olumsuzluklarla ilgili görüşlerini Zabıta Müdürlüğü’nün ihpar hatlarına iletebileceklerini de hatırlattı.
Kaynak: İHA