Jandarmadan Okul Servis Araçlarına Sıkı Denetim

Salihli İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, taşımalı sistemle öğrenci taşıyan servis araçlarında öğrencilerin huzur ve güvenli bir şekilde okula gidip gelmelerini sağlamak amacıyla öğrenci servislerini sıkı denetim altına aldı.

Jandarmadan Okul Servis Araçlarına Sıkı Denetim
Jandarma ekipleri, sorumluluk alanında bulunan ve taşımalı eğitim verilen mahallelerdeki okullarda öğrenci taşıyan servis minibüslerini tek tek durdurup, öğrencilerin ise emniyet kemerlerinin takılı olup olmadığını kontrol edip, araçların evraklarına bakıyor. Büyük bir titizlikle gerçekleştirilen denetimlerde öğrencilerin daha güvenli bir ortamda okullarına oradan da tekrar evlerine ulaşmasını sağlamak amaçlanıyor.

Jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde kurallara uymayan okul servis sürücülerine ise gerekli cezai işlem uygulandığı öğrenildi. Jandarma ekipleri Sart Mahallesi’nde yaptıkları uygulamada, öğrencilere de okul önlerinde uymaları gereken trafik kuralları ile ilgili de bilgi aktardı.

Salihli İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Alşen, okul servis araçları ile ilgili denetimlerinin eğitim yılı sonuna kadar sıklaştırılarak devam edeceğini ifade etti.

Kaynak: İHA