Fas, Cezayir'in Rabat Maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığına Çağırdı

Maslahatgüzarın bakanlığa çağrılma gerekçesinin, Cezayir Dışişleri Bakanı Mesahil'in 'Fas, Afrika kıtasındaki uyuşturucu paralarını aklıyor' ifadesini kınamak olduğu açıklandı.

Fas'taki Cezayir Büyükelçiliği Maslahatgüzarının, Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı bildirildi.

Fas Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Cezayir'in Rabat Maslahatgüzarının, Cezayir Dışişleri Bakanı Abdulkadir Mesahil'in "Fas, Afrika kıtasındaki uyuşturucu paralarını aklıyor." ifadesini kınamak için Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı belirtildi.

Mesahil'in iddialarının "sorumsuzca ve çocukça" olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Fas Krallığı'nın Afrika politikasına yönelik Cezayir Dışişleri Bakanının tehlikeli açıklamalarının ardından Cezayir'in Rabat'taki diplomatik temsilcisi bakanlığa çağrıldı. Cezayir'in Rabat Maslahatgüzarına, Fas aleyhine yapılan açıklamaların 'sorumsuzca ve çocukça' olduğu belirtilerek, Dışişleri Bakanı'ndan ülkesinin resmi politikalarını uluslararası düzeyde doğru bir şekilde yansıtması bekleniyor."

Açıklamada, diplomasideki bu gelişmelerin ardından istişare için Fas'ın Cezayir Büyükelçisinin ülkeye çağrıldığı duyuruldu.

Cezayir basınında cuma günü çıkan haberlerde, Dışişleri Bakanı Mesahil, Cezayir'de düzenlenen bir toplantıda, "Fas, söylendiği gibi Afrika'ya yatırım yapmıyor, sadece bankalarında uyuşturucu parasını aklıyor." ve "Fas Kraliyet Havayolları, Afrika'ya sadece yolcu taşımıyor." ifadelerini kullanmıştı.
Kaynak: AA