Erzurum'da 9 Mezranın Su İhtiyacı Giderildi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Olur ilçesinde 9 mezrayı içme suyuna kavuşturdu.

Olur ilçesinde Büyükşehir Belediyesi Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan Olur Coşkunlar Grubu İçme Suyu-İsale Hattı, düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, burada yaptığı konuşmada, suyun, canlıların yaşaması için hayati bir öneme sahip olduğunu belirterek, en küçük canlı organizmadan en büyük canlı varlığa kadar, bütün biyolojik yaşamı, doğayı ve bütün insan faaliyetlerinin yaşam kaynağının su olduğunu söyledi.

Gelecekte su kaynaklarının kullanımı ve kalitesini etkileyecek en önemli faktör nüfus olduğunu ifade eden Sekmen, şöyle konuştu:

"İlimizde su varlık ve kaynaklarının rasyonel kullanımı maksadıyla ESKİ olarak gece gündüz demeden çalışmaktayız. Bugün burada hayırlı bir hizmetin açılışı için sizlerle bir aradayız. Olur ilçemize bağlı Olur Coşkunlar Grubu İçme Suyu-İsale Hattı, 6 ay gibi kısa bir sürede Olur Yaylası mevkisindeki kaynaklardan alınan suyu 55 kilometre isale hattıyla getirip 30 metreküplük depoyla dağıtımını sağladık. Şu an görmüş olduğunuz bu hat Coşkunlar, Köprübaşı, Yeşilbağlar, Kaledibi mahalleleri, Coşkunlar, Güvendik, Kaledibi Kutlu Mezrası, Kaledibi Duracık Mezrası olmak üzere bölgedeki vatandaşlarımızın su ihtiyacını karşılıyor. Ayrıca söz konusu içme suyu hattından 10 bin büyük ve küçükbaş hayvan varlığına sahip 8 yerleşkenin de hayvansal su ihtiyacını karşılamaktayız."

Törene, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Belediye Meclis üyeleri, ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA