Çin'e Puzzle İhraç Ediyoruz

Geçtiğimiz yıl 100 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren oyuncak sektörü hedef büyüttü.

Çin'e Puzzle İhraç Ediyoruz
26 Ekim’de İstanbul’da gerçekleştirilecek Kids Turkey Oyuncak, Çocuk, Lisans, Oyun ve Oyun Ekipmanları Fuarı’nda, 1 milyar dolar pazar hacmine sahip sektörün temsilcileri biraraya gelecek.

Spielwarenmesse Middle East Fuarcılık Genel Müdürü Fatih Ciğerlioğlu, ithalatçı firmaların oyuncak pazarını sırtladığını belirterek, ”Sektör geçtiğimiz yıl 100 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Plastik oyuncakta Çin’in önündeyiz. 80 ülkeye ihracat yapan firmalarımız var. İthalatçımız da artık üretip dış pazarlara satmanın hazzını yaşıyor ancak dünyada tam anlamıyla söz sahibi olmabilmemiz için elektronik aksamlı oyuncak üretip satmamız gerekir. Türk oyuncak sektörü bu konuda henüz emekleme aşamasında. Bunun için oyuncak üretimi özelinde OSB’ler ve devlet teşvikleri şart” dedi.

Oyuncak sektörünün, Türkiye’nin geleceğini temsil ettiğini ifade eden Ciğerlioğlu, “Bir yandan akülü araba ithal eden sektörümüz diğer yandan Çin’e Puzzle ihraç ediyor. Bu, sektörümüz geldiği nokta açısından gurur verici bir durum. Fiziki oyuncak ölmeden, çocuklarımızı da sanal bir oyuncağa mahkum etmeyen bir oyuncak yapabiliyoruz ve bunu aynı zamanda dünyanın bir çok ülkesine ihraç ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA