Başbakan Yıldırım'dan öğrencilere müjde

Başbakan Binali Yıldırım, Elazığ’da Fırat Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı ve Fahri Doktora Tevcih Töreni’nde konuştu. Yıldırım, 2018’de öğrenci bursunun 470 liraya çıkarıldığını açıkladı.

Başbakan Yıldırım'dan öğrencilere müjde
Başbakan Yıldırım'dan öğrencilere müjde
Başbakan Yıldırım, '2003'te öğrenci başına 45 lira burs veya kredi veriyorduk. 2018'de bu rakam 470 lira olacak. 425'ti bu sene, haydi bakalım 470'e çıktı. Hayırlı olsun, bunu da ilk Elazığ'da açıklamış oluyoruz' dedi.

Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'Ben size bir ağabeyiniz olarak tavsiyede bulunmak istiyorum. Biz üniversitede, yüksek lisansta hep yabancı dil okuduk. Mezun olduk, hayata atıldık. Baktık ki hiçbir şey bilmiyoruz. O kadar sene dil okumamıza rağmen uygulamaya geçtiğimizde bir şey öğrenmediğimizi fark ettik. Bunun meslek hayatında ne kadar önemli bir eksiklik olduğunu hep gördük. Bu yüzden 40'lı yaşlarda yurt dışına gidip lisan öğrendik. Benim size bir önerim, bu yıllar sizin dil işini halletmeniz için çok ama çok önemli bir dönemdir.

Öğrencilere verilen burs 470 liraya çıkarıldı


2003'te öğrenci başına 45 lira burs veya kredi veriyorduk. 2018'de bu rakam 470 lira olacak. 425'ti bu sene, haydi bakalım 470'e çıktı. Hayırlı olsun, bunu da ilk Elazığ'da açıklamış oluyoruz.'

Irak'taki hukuksuz referandum

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi referandum kararı aldı. Yapmayın, yanlış dedik. Fakat dinleyen olmadı. Sonuç, bütün kazanımlarını kaybettiler.