2018'De Düzce'de Tüm Okullar Tekli Eğitime Geçecek

Vali Zülkif Dağlı, “Eğitimde hedefimiz geçen yıl bulunduğumuz noktadan kat kat daha yukarı çıkmaktır” dedi.

2018'De Düzce'de Tüm Okullar Tekli Eğitime Geçecek
Vali Zülkif Dağlı Başkanlığında 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Bilgilendirme ve Değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve okul Müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Zülkif Dağlı, Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okulları tebrik ederek “Hedefimiz beyaz bayrakta yüzde yüze ulaşmaktır. Müracaat etmeyen arkadaşlarımız müracaatlarını yapsınlar. Beslenme dostu okul konusunda da beyaz bayrakta ulaştığımız 141 rakamına ulaşmak hedefimiz olsun” dedi.



“Güvenlik önceliğimiz”

Vali Zülkif Dağlı, çocukların evin kapısından çıktığından itibaren her şeyinden sorumlu olduklarını belirterek “Güvenli Eğitim - Güvenli Okul kapsamında geniş kapsamlı bir toplantı yapmıştık. Okullarımızın kamera sistemleri, güvenlik sistemleri ile ilgili geniş bir toplantı yapmıştık. Sizlerde hazırlıklarınızı yaptınız, yapmaya devam ediyorsunuz. İlçelerimizde kameralar tamamladı. İl merkezinde de önümüzdeki hafta köylere hizmet götürme birliği marifetiyle ihalelerimiz yapılacak. Merkezde de kamerası kalmayan okul kalmayacak. Bildiğiniz gibi TYP den 35 tane özel güvenlik personeli ilimize tahsis edildi. Geçen hafta çalışma bakanımızla yaptığımız görüşmede 50’ye çıkarılması yönünde talebimizi ilettik. Diğer konularımıza baktığımız zaman okullarımızın çevresindeki kafeler konusuna, okul servislerinin güvenliğine değinmiştik. Bunlarının denetimlerini yapıyoruz. Ulaştırma, Milli Eğitim, Aile Bakanlıklarımız servisler ile ilgili geniş çaplı çalışma yürütüyorlar. Eskisinden daha fazla sıkı olacak” dedi.



“2018 Hedefimiz tüm okullarda tekli eğitim”

Vali Zülkif Dağlı konuşmasında tekli eğitime de değindi. Düzce’de 8 okulda ikili eğitim görüldüğünü yapılan çalışma ile bunun 6’ya düştüğünü işaret ederek “Burada da hedefimiz 2018 de tamamen tekli eğitime geçmek yönünde çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Projelerimiz devam ediyor. Geçen yıl başlayanlar, gelecek yıl başlayacak olanlar var. Bu projelere son sürat devam edeceğiz” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Düzce’ye gelecek

Zülkif Dağlı, yakın bir zamanda Milli Eğitim Bakanının Düzce’ye geleceğini belirterek “Milli Eğitim Bakanımız Düzce’ye gelecek birkaç açılış olacak. Bu ziyarette de eksiklerimizi kalan işlerimizi de arz etmiş olacağız. Ayrıca geçen yıl başladığımız annem varsa bende varım projesi devam ediyor. Ortaokul ve liselerde bunu yaygınlaştıracağız. Kitaplarımızı yaz döneminde bastırdık Bakanımızın teşrifleriyle kitap dağıtımına başlayacağız. Okullarımız ihtiyaçları bitmeyecek ama okul aile birliğiyle, bizimle, il özel idaremizle, Ankara’dan gelen ödenekler ile bunları çözmek için hep birlikte uğraşacağız. Okul müdürlerimiz çok önemli bir lokomotif bizim için. Her okulumuzun başarısı okul müdürlerimizin başarısı ile orantılı oluyor. Okul müdürü ne kadar gayret gösterirse okulun kalitesi öğrencisin eğitim seviyesi o kadar yüksek olduğu oradan anlaşılıyor. Hedefimiz geçen yıl bulunduğumuz noktadan kat kat daha yukarı çıkmaktır. Arkadaşlarımız bunlar için uğraşıyorlar. Hepinize gayretlerinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.



“Amacımız iyi insan yetiştirmek”

Bağımlılıkla mücadelenin de çok önemli olduğunun altını çizen Vali Zülkif Dağlı konuşmasına şöyle devam etti; “En önemli tehlike bir terör iki bağımlılık bunu her yerde ifade ediyoruz. Bağımlılığın üzerinde durmamız gerekiyor. Hem alta doğru ilerliyor hem yukarı doğru ilerliyor. 60 yaşındaki bir adamda da bağımlılık var bakıyorsun 11-12 yaşındaki çocukta da var. Sigara konusu önemli okulların çevrelerinde sigara satışlarını kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Okulumuzdaki yöneticiler emniyet görevlileri ile irtibat halinde olsunlar. Bağımlılıkla mücadelede rehber öğretmenlerimiz istekleri çok iyi olduğunu öğrendim. Bizi gerçekten memnun etti. Rehber öğretmelerimiz eğitimlerini aldılar çalışmalarına devam edecekler. Okullarımızda manevi eğitimler önemli, sonuçta fiziki olarak her şeyimiz iyi olsa da amacımız iyi insan yetiştirmek. İyi insan yetiştirmekte manevi eğitimi iyi yapılmasından geçiyor.”

Konuşmanın ardından Okul Sağlığı Projesi ile ilgili bilgiler verildi.

2017 yılında Beyaz Bayrak sertifikası almaya hak kazanan 22 okul ve Beslenme Dostu Okul Sertifikası almaya hak kazanan 24 okul olduğu aktarıldı. Vali Zülkif Dağlı sertifikası almaya hak kazanan okullara sertifikalarını verdi.
Kaynak: İHA