Toroslar Belediyesi 10 Kasım'da Canlı Atatürk Portresi Oluşturacak

Toroslar Belediyesi, Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79. yıldönümünde 10 bin gönüllü ile dünyanın en büyük canlı Atatürk portresini oluşturmayı hedefliyor.

Toroslar Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Atatürk’ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım tarihinde, Çağdaşkent Mahallesi’ndeki Toroslar Cumhuriyet Meydanı’nda canlı Atatürk portresi oluşturulacak.

Geçtiğimiz yıllarda İzmir’de 10 Kasım’da 2 bin 400, Bursa’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda 5 bin 990 ve Ankara Anıtkabir’de 6 bin kişiyle oluşturulan Atatürk’ün canlı portresi, bu kez Toroslar Belediyesi’nin organizasyonunda 10 bin kişiyle oluşturulması için hazırlıklara başlandı.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hep birlikte anmak için 10 Kasım’da düzenleyecekleri bu organizasyona merkez ve çevre ilçelerden 7’den 70’e tüm vatandaşların katılmasını istedi. “10 bin kişiyle Atamıza koşuyoruz” diyen Tuna, gelecek nesillere bir miras olarak sunulacak bu eşsiz görüntüye eşlik edecek 10 bin gönüllünün aynı zamanda tarihi bir ana da tanıklık edeceğine vurgu yaptı. Tuna, “Belediyemizin değil esas halkımızın organizasyonu olacak anma programımızda, 10 bin gönüllüyle birlikte oluşturacağımız canlı Atatürk portresiyle, Ulu Önderimize ve Cumhuriyetimize ilelebet sahip çıkacağımızın dünyaya da bir mesajını vermiş olacağız” dedi.

Öte yandan, canlı Atatürk portresinde yer almak isteyen gönüllü vatandaşların, Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde bulunan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile belediye hizmet binasında bulunan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne başvura yapabilecekleri belirtildi.
Kaynak: İHA