Siirt'ten Kısa Kısa

Siirt Belediyesi, sokak hayvanlarına yardımcı olmak ve hayvan dostlarına destek olmak amacıyla kedi ve köpek maması dağıttı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Siirt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından kentte bulunan sokak hayvanların korunması ve vatandaşlara farkındalık oluşturma çalışmaları kapsamında, hayvan severlere ve gönüllülere mama desteğinde bulunmak üzere kedi ve köpek maması alımı gerçekleştirdiği belirtildi.

Siirt Belediyesinin 60 kilogram kedi ve 135 kilogram köpek maması aldığı kaydedilen açıklamada, Siirt'te bulunan hayvansever gönüllüler ile irtibata geçilerek, mama desteği çalışmalarının başlatıldığı belirtildi.

- Belediyeden çocuklara sinema etkinliği

Siirt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün düzenlediği programda, öğrencilere sinema keyfi yaşadı.

Belediye hizmet binasındaki konferans salonunda, Çevik Ersin Temel İlkokulundan 60 öğrenci film izledi.

- Kent Genelindeki Logorlar Temizleniyor

Siirt Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü (SİSKİ) ekipleri Küçük Sanayi Sitesi bölgesinde logar temizliği başlattı.

Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın'ın talimatı doğrultusunda SİSKİ Müdürlüğüne bağlı ekipler, site civarında bulunan yollar başta olmak üzere birçok alanda kanalizasyon ve logarlarda temizlik çalışmasını başlattı.

Pis kokulara yol açan ve tıkanan logarlar, ekipler tarafından tespit edilerek temizleniyor.

Kent genelindeki tüm logar ve ızgaraların temizlenerek ilaçlandığı, kırık logar kapaklarının ise yenileriyle değiştirilmek üzere sipariş verildiği belirtildi.

Kaynak: AA