Rus Ruleti Yalanı Tutmadı

Polis, Eyüp'te Rus ruleti yaparak yaralandığı iddia edilen gencin, arkadaşının silahından çıkan kurşunla vurulduğunu ortaya çıkardı.

Eyüp'te Rus ruleti oynayarak yaralandığı iddia edilen gencin, kazayla vurulduğu ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, 18 Ekim'de saat 01.50 sıralarında Eyüp Devlet Hastanesine silahla yaralanan bir gencin getirildiği ve burada ilk müdahalenin ardından Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiği bilgisini alan polis ekipleri, hastaneye gitti.

Polis, başından silahla yaralanmış Fatih Han Akyürek'i (17), hastaneye Oğuzhan Y.'nin getirdiğini belirledi. Oğuzhan Y. polis ekiplerini Defterdar Mahallesi Otakçılar Caddesi ile Mobilyacılar Sokağı'nın kesiştiği noktaya getirerek, burada bekledikleri sırada, motorsikletle yanlarından geçen iki kişinin arkadaşını silahla vurduğunu anlattı.

Çevrede incelemede bulunan Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, olay yerinde yıkanmış kan izleri tespit etti. İzleri takip eden ekipler, yaklaşık 30 metre ötede bulunan bir çay bahçesine ulaştı. İzlerin ulaştığı çay bahçesinde bulunan Savaş Y. ile Orhan Y.'nin ifadelerine başvurdu.

Savaş Y. tek el silah sesi duyduğunu ve bunun üzerine dışarı çıktığında Fatih Han Akyürek'in yerde yattığını ve yanında Oğuzhan Y.'yi gördüğünü anlattı. Orhan Y. ise hiçbir şey duymadığını, kendisinin erken uyuduğunu belirterek, Oğuzhan Y. Savaş Y. ve Akyürek'in sesleri üzerine uyandığını aktardı.

Olay yerinde herhangi bir silah, boş mermi kovanı veya çekirdeğine rastlamayan polis ekipleri, şüphelileri sorgulamak üzere emniyete götürdü. Burada ifadeleri alınan şahıslardan Oğuzhan Y. arkadaşının silahı başına dayamak süretiyle, "Rus ruleti yapayım mı?" dediğini, daha sonra silahın patladığını savundu.

Oğuzhan Y. arkadaşının yaralandığını görünce kortuğunu ve bunun üzerine silahı yakınlardaki çöp konteynerine attığını belirtti. Silahı bulan polis ekipleri, yaptığı araştırmada söz konusu tabancanın, 3 gün önce de başka bir yaralama olayında kullanıldığını belirledi.

Çelişkili ifadelerinin ardından çapraz sorguya alınan şüphelilerden Oğuzhan Y. arkadaşını kazayla vurduğunu itiraf etti. Bunun üzerine olayı inceleyen Cumhuriyet Savcısı 3 şüphelinin de kasten öldürmeye teşebbüs ve suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme suçlarından gözaltına alınmasını istedi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adleyeye sevk edilirken, Oğuzhan Y., "Bizim arkadaşımız, yanlışlıkla oldu cinayet değil?" demesi dikkat çekti.

Bu arada, hastanede yoğun bakımda tedavisi devam eden Fatih Han Akyürek'in hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
Kaynak: AA