Polis Memurunun Darp Davasında Karar

Ankara'da bir kişiyi darbettikleri öne sürülen polis memuru 1 yıl 3 ay, yanındaki iki kişi de 2 yıl 6'şar ay hapisle cezalandırıldı Mahkeme, polis memuru hakkında hükmün açıklanmasını geri bıraktı, diğer sanıklar ise tutuklu kaldıkları süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

Ankara'da biri polis, 3 kişinin darp iddiasıyla yargılandığı davada karar açıklandı.

Ankara 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, müşteki Musa Köse ile tutuklu sanıklar Salih Tengilimoğlu, Umut Tuna ve polis memuru Serkan Tengilimoğlu katıldı. Önceki duruşmada çıkan olaylar nedeniyle mağdur ve sanık yakınları duruşmaya alınmadı.

Olaya ilişkin güvenlik kamerası görüntülerinin izlenmesinin ardından söz alan sanık avukatları, olayın "ağır tahrik altında darp" olarak değerlendirilmesini talep etti.

Köse'nin bacağının kırılmasının Salih Tengilimoğlu'nun çekmesi sonucu yere düşmeyle meydana geldiğini ileri süren avukatlar, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Musa Köse'nin avukatı ise sanıklardan polis memuru Serkan Tengillimoğlu'nun, yerde yatarken kasıtlı olarak ayağına tekme attığı müvekkilinin ayağının bu sırada kırıldığını söyledi. Müvekkilinin sanıklara küfür ettiği yönündeki iddiayı kanıtlayacak maddi delil bulunmadığını belirten avukat, üç sanığın da üst sınırdan cezalandırılmasını istedi.

Savunmaların ardından son sözleri sorulan sanıklar, olayın ağır tahrik altında gerçekleştiğini ve pişman olduklarını belirterek, beraat talebinde bulundu.

Beyanların ardından kararı açıklayan mahkeme, Salih Tengilimoğlu ve Umut Tuna'yı, "hayati tehlike ve kemik kırıklığı oluşturacak şekilde kasten yaralama" suçundan 3 yıl hapis cezasına çaptırdı. Sanıkların duruşmadaki tutumlarını göz önünde bulundurarak cezayı 2 yıl 6 ay hapse çeviren mahkeme, her iki sanığı tutuklu kaldıkları süreyi göz önünde bulundurarak tahliye etti.

Polis memuru Serkan Tengilimoğlu hakkında 1 yıl 3 ay hapis cezasına hükmeden mahkeme, bu sanıkla ilgili verdiği cezanın hükmünün açıklanmasını geri bıraktı.

Ankara Ulus'taki bir gece kulübünde aşçılık yapan Musa Köse'yi geçen haziran ayında darbettikleri öne sürülen biri polis 3 kişi hakkında 6'şar yıl hapis istemiyle dava açılmıştı.
Kaynak: AA