Menengiç Kahvesi, Japonlardan Tam Not Aldı

Japonya'da düzenlenen 'Olive Oil Kansai 2017' fuarı için Tokyo'ya giden İKA yetkilileri, ünlü bir restoranda menengiç kahvesini tanıttı.

İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın (İKA), "Olive Oil Kansai 2017" fuarına katılmak için gittiği Japonya'da menengiç kahvesini tanıttığı bildirildi.

İKA'dan yapılan açıklmaya göre, fuara katılmak üzere Japonya'ya giden İKA Gaziantep Yatırım Destek Ofisi uzmanları, Tokyo’da gerçekleştirdiği ikili görüşmeler sonucu ünlü bir restoranda menengiç kahvesini tanıttı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İKA Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, uluslararası fuarların ülkenin ve bölgenin tanıtılması açısından son derece önemli organizasyonlar olduğunu belirtti.

Fuar boyunca bölgeyi tanıtma fırsatı bulduklarını ifade eden Akyılmaz, şunları kaydetti:

"Japonya'da, sorumluluk sahamızdaki Gaziantep, Adıyaman ve Kilis'in tarihi ve kültürel değerlerini tanıtma fırsatı bulduk. İkili görüşmeler neticesinde bölgemizde üretilen ürünlere talepler oluştu. Fuarda kurduğumuz temaslar ve sağlanan bağlantılar ile bölgenin yatırım ve ticari faaliyetlerinin artırılmasını hedefliyoruz. Sağlık açısından faydası sayılmayacak kadar fazla olan menengiç kahvesi de Japonlardan tam not aldı. Kahvenin Japon pazarına kazandırılması için çalışmalarımız devam edecek."

Kaynak: AA