Malkara'da Et Kombina Tesisinin Temeli Atıldı

Tekirdağ BüyükşehirBelediyesi ile Malkara Belediyesi tarafından yapılacak et kombina tesisinin temeli atıldı.

Çavuşköy Mahallesi'nde düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Temel atma töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, tesisin Türkiye'nin ikinci büyük et kombina merkezi olacağını söyledi.

Projenin, Trakya'nın en büyük Türkiye'nin ise 2. büyük et kombinası olması sebebiyle Tekirdağ'daki hayvancılığın kalkınmasına önemli katkı sağlayacağını belirten Albayrak, şöyle konuştu:

"Tekirdağ ve ilçeleri bundan sonra mutlu bir kent olarak anılacak. Trakyanın en büyük entegre et tesisleri bölgeye hem ekonomik olarak hem de istihdam açısından büyük katkı sağlayacak. Malkara zaten hayvancılıkta, süt üretiminde ve tarımda Tekirdağ'ın olduğu gibi Trakya'nın da lokomotifi. Türkiye'nin ikinci, Trakya'nın da en büyük et kombina tesisi Malkara ilçemize hayırlı uğurlu olsun. Geri kalan hizmet süremizde de yatırımlarımız devam edecektir."

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul da ilçeye 150 milyon lira değerinde yatırımlar yaptıklarını, et kombina tesisinin de ilçeye ve Tekirdağ'a hem ekonomik hem de istihdam açısından büyük bir katkı sağlayacağını aktardı.

Konuşmaların ardından tesisin temeli atıldı.

Törene, CHP Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak, Emre Köprülü, Hayrabolu Belediye Başkanı Vahap Akay, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, AK Parti Malkara İlçe Başkanı Gökhan Şentürk ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA