HDP Şanlıurfa Milletvekili Öcalan Açıklaması

'Hükümete sesleniyoruz, Öcalan'ın sağlık ve güvenlik koşullarıyla ilgili bilginin bizzat kendisinden alınmasına dair kamuoyu beklentisine acilen kulak verilmelidir'.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, İmralı Cezaevi'ndeki bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın sağlık ve güvenlik koşullarıyla ilgili bilginin bizzat kendisinden alınmasının sağlanmasını istedi.

Öcalan, partisinin bazı milletvekilleriyle düzenlediği basın toplantısında, Öcalan'ın sağlığı ve can güvenliği ile ilgili bilgi alamadıklarını savundu.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan Abdullah Öcalan'ın öldüğü yönündeki haberlerin asılsız olduğu yönünde açıklama yaptığını anımsatan Öcalan, kısa bir açıklamayla yetinilmesinin kabul edilemeyeceğini bildirdi.

Dilek Öcalan, Abdullah Öcalan ile görüşme imkanı olması halinde bu tür haberlerin de kaygıların da olmayacağını ileri sürdü.

Abdullah Öcalan'ın herhangi bir hükümlü olmadığını savunan Dilek Öcalan, şunları kaydetti:

"Uluslararası kurum ve kuruluşlarımıza çağrımızdır, insanlık suçu olan tecride sessiz kalarak bu suça ortak olmayın. Hükümete sesleniyoruz, Öcalan'ın sağlık ve güvenlik koşullarıyla ilgili bilginin bizzat kendisinden alınmasına dair kamuoyu beklentisine acilen kulak verilmelidir. İktidar ve devlet kurumları savaş ve çatışma anlamına gelen mutlak tecridi sorumlulukları gereği acilen kaldırmalıdır. İmralı Adası, aile ve avukat görüşüne açılmalı ve derhal siyasi bir heyet görüşme gerçekleştirmelidir."
Kaynak: AA