Hayrabolulu Üreticilere Büyükbaş Hayvan Desteği

Hayrabolu ilçesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kırsal kalkınma destekleri Genç Çiftçi uygulaması kapsamında projesi kabul edilen 19 genç üreticiye 114 büyükbaş hayvan hibe edildi.

Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Projesi kapsamında hibe destekten yararlanmaya hak kazanan çiftçilere büyükbaş hayvanlar, Hayrabolu Mezbahasında düzenlenen törenle teslim edildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, törende yaptığı konuşmada, Hayrabolu’nun tarım ve hayvancılık sektöründe önemli bir ilçe olduğunu söyledi.

2016 yılında bin 440 kişi, 2017 yılında ise 618 kişinin proje için müracaat ettiğini dile getiren Sarıkoca, "Kırsal destekleri kapsamında Hükümetimizce, Bakanlığımızca güzel bir proje gerçekleştirildi. Tebliğ Resim Gazete'de yayınlandı. 2016-2018 yıllarını kapsayan genç çiftçi projesi adı altında çok güzel kırsala yönelik proje gelişti." dedi.

Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel de Tekirdağ genelindeki tüm kırsal mahallelerimizden kente göçün önlenmesi için projeler üretmeye çalıştıklarını belirterek, hedefimiz 257 kırsal mahallemizin tamamında bu projeleri geliştirerek büyütmek olduğunu dile getirdi.

Törene, AK Parti Hayrabolu İlçe Başkanı Egemen Türkay Güven, Hayrabolu Ziraat Odası Başkanı Bülent Can, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Şenol ile İlçe Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Balkan katıldı.

Kaynak: AA