Hatay'da Bir Grup Genç Her Gün Şehitler İçin Yürüyor

Antakya'da çeşitli kurumlarda çalışan bir grup genç, şehitleri anma ve toplumda bir farkındalık oluşturmak için her gün yürüyerek şehit ailelerini ziyaret ediyor.

Hatay'da bir grup genç, şehitleri anma ve toplumda bir farkındalık oluşturmak için her gün yürüyerek şehit ailelerini ziyaret ediyor.

Antakya'da çeşitli kurumlarda çalışan bir grup genç, spor yapmak maksadıyla başladıkları yürüyüşlerini daha anlamlı hale getirmeyi düşünerek şehitler için yürümeye karar verdi.

Yürüyüş yapan gençler adına AA muhabirine açıklamalarda bulunan Burak Aksu, bir hafta önce başladıkları yürüyüşleri kapsamında bir çok şehit ailesini ziyaret ettiklerini belirtti.

Aksu, son olarak Hatay'da 9 Temmuz akşamı uygulama noktasında görev yapan polis ekibine PKK terör örgütü üyelerince düzenlenen saldırıda şehit olan polis memurları Hayrettin Mennan ile Bayram Bozdoğan'ın saldıya uğradıkları noktaya gittiklerini söyledi.

Burada şehitlerin silah arkadaşlarıyla bir araya geldiklerini ve şehitlerin ruhuna dua ettiklerini ifaden Aksu, şöyle devam etti:

"Şehit ailelerimize misafir olmamızdaki amacımız, yani sadece şehit oldukları günlerde değil, şehit haftalarında değil her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmek için sürekli yanlarına gitmeye devam edeceğiz. Bundan sonra bu yolculuğumuz devam edecek. Arkadaşlarımla beraber yine uzun yollar yürüyeceğiz. Hep beraber şehit ailelerimizin acısına ortak olacağız. Onları unutmadığımızı göstermek için bu yürüyüşlerimiz sürekli devam edecek."

Aksu, ayrıca, bazı yürüyüşlerinde sosyal medya üzerinden canlı yayın yaparak insanları bu konuda bilinçlendirdiklerini ve yürüyüşlerinde hiçbir siyasi veya çıkar amacı gütmediklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: AA