ESOGÜ İlk Ve Acil Yardım Programı Mezunları Programın Kuruluşunun 20. Yılında Buluştu

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) İlk ve Acil Yardım programı mezunları, programın kuruluşunun 20. yılında “Paramedik Mesleğinin Ülkemizdeki Gelişimi ve Mezunlar Buluşması” konulu etkinlikte buluştu.

ESOGÜ İlk Ve Acil Yardım Programı Mezunları Programın Kuruluşunun 20. Yılında Buluştu
Etkinliğin açılışında konuşan ESOGÜ SHMYO Müdürü Prof. Dr. Sema Uslu, İlk ve Acil Yardım programının insanların sağ kalma ve sakatlıklardan kurtulma oranını artırmak açısından çok önemli bir program olduğunu belirtti.

Mezuniyetleri sonrasında SHMYO öğretim kadrosunda yer alarak eğitime katkıda bulunan öğrencilerin kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Prof. Dr. Sema Uslu, bölüm mezunlarını ileride eğitici olarak görmek istediğini ifade etti.

Mezun öğrencilerin yeniden okullarının sıcak çatısı altında bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını bildiğini belirten Prof. Dr. Sema Uslu, eğitimleri süresince yaşadıkları her şey gibi bu buluşmanın da güzel bir anı olarak tüm mezunların hafızasında yer edeceğini söyledi.

Bugüne kadar ESOGÜ SHMYO’da verilen eğitime destek sağlayan tüm kişi ve kurumlara teşekkür eden Prof. Dr. Sema Uslu, katılan tüm mezunları “İyi ki geldiniz, her güzellik sizleri bulsun, yolunuz aydınlık olsun” sözleriyle selamladı.

ESOGÜ Rektör Yardımcısı ve SHMYO İlk ve Acil Yardım program Başkanı Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, paramedik mesleğinin insanlara hep zor anlarında yardımcı olan, yaşamı kurtarmak ve iyileştirmek için ilk adımı atan ve hep saate karşı yarışan bir meslek olduğunu ifade etti.

ESOGÜ İlk ve Acil Yardım programının 1997’de başlayan yolculuğunda şu ana kadar 369 mezun verdiğini belirten Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, halen öğrenim görenlerin de mezun olmalarıyla bu sayının daha da artacağını ve bunun da Türk sağlık hizmetleri ekibine büyük bir katkı anlamına geldiğini söyledi.

Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu programın kuruluşundaki desteklerinden dolayı o dönemki SHMYO Müdürü merhum Prof. Dr. Ergin Açıkalın, o dönemki Rektör Prof. Dr. Erdoğan Fıratlı ve o dönemki Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necat A. Akgün’e özel olarak teşekkürlerini sunarken, aslında o dönem herkesten destek gördüklerini dile getirdi. Geride kalan yirmi yılda bazı ilklere imza atmanın gururunu da yaşadıklarını belirten Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, örneğin 2002 yılında ulusal düzeydeki ilk paramedik etkinliği kendilerinin düzenlediğini söyledi.

Bununla birlikte bazı üzücü ilklere de imza attıklarını ifade eden Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, mesleğin ilk şehidi Onur Demir’in mezunları olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu merhum Onur Demir adına verilen ödülleri kendi arkadaşları aldığında ise buruk bir mutluluk duyduklarını ifade etti.

Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu konuşmasını kuruluşlarından itibaren kendilerine destek veren herkese teşekkür ederek tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından ESOGÜ SHMYO Emekli Öğretim görevlisi Zülal Kolaç’ın “ESOGÜ İlk ve Acil Yardım Programı’nın Tarihçesi” konulu sunumu gerçekleşti. Daha sonra ESOGÜ SHMYO Öğretim Elemanı Ayhan Tülek “Anılarla Dünden Bugüne İlk ve Acil Yardım Programı” konulu bir sunum yaptı. “Paramedik Mesleğinin Gelişimi” konulu panel ile devam eden etkinlik, “Mesleki Deneyimlerin Paylaşımı” konulu forum ile sona erdi.
Kaynak: İHA