Edirne Uluslararası Bisiklet Yarışına Doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde, bisiklet yarışı Edirne'de 22 Ekim Pazar günü düzenlenecek.

Yarış, Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Edirne Bisiklet Kulübünün (EBİS) organizasyonuyla yapılacak.

Yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 900 sporcunun pedal çevirceği beklenen yarış, 7 kategoride koşulacak. Yarışın startı, 09.30'da Selimiye Camii önünde verilecek.

EBİS Başkanı Yıldıray Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışa bu yıl rekor bir başvuru olduğunu belirterek, yarışın uluslararası boyutunun her geçen yıl arttığını söyledi.

İlk organizasyondan bugüne çok yol aldıklarını belirteren Öztürk, "9'uncusu düzenlenecek yarışma için her şey hazır. Yarışmaya, başta Bulgaristan ve Yunanistan olmak üzere yurt dışından ve Türkiye'nin çeşitli illerinden katılımlar var. Yarışmaya elit sporcuların katılımı üst düzeyde olacak.

Bu yıl yaş grupları kategorilerine Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek parabisiklet kategorisini yarışmaya ilave ettik. Çok güzel yarışlar olacak. Edirne'de bisiklet kültürü gelişmeye devam ediyor. Yarışa katılım ve ilgi her yıl artıyor. Yarış için 918 kişi kayıt yaptırmış durumda. Bu sayı geçtiğimiz yıl 400 kişiydi. Edirne halkını yarışları izlemeye davet ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA