Çubuk Belediyesinden Hamam Ve Sosyal Tesis İnşaatı

Çubuk Belediyesince ihalesi yapılan hamam, sauna ve sosyal tesis inşaatı başladı.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yıldırım Beyazıt Mahallesi İzzet Begoviç Caddesi'nde bulunan atıl vaziyetteki eski belediye lojmanlarının yıkıldığını hatırlattı.

Söz konusu yerlerin yıkılmasının ardından bin 364 metrekarelik alan üzerine Osmanlı hamam mimarisine uygun hamam, sauna ve sosyal tesis inşaatı başlattıklarını aktaran Acehan, çalışmaların 2018 yılı sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını belirtti.

Türklerin yaşamında hamamların sadece bir yıkanma yeri olmadığını, daha ötesi sağlık, sosyal ve kültürel etkinliklerin yaşandığı merkezler olduğuna işaret eden Acehan, şunları kaydetti:

"İnşaat çalışmaları başlayan proje ile hem yerel hem de ulusal anlamda Türk kültürünün ve geleneklerinin bir parçasının tekrar canlandırmanın beraberinde turizm yönünden de ilçemize büyük bir avantaj sağlayacaktır. Hamam projemizin toplam inşaat alanı 2 bin 538 metrekare olacak. Projesi ile bölgemizdeki önemli kültürel ve sosyal yönünden bir eksikliği daha gidermiş oluyoruz. Kadın ve erkekler için ayrı bölümler olarak tasarlanan proje kapsamında havuz, sauna, buhar odası, masaj odası ve şok havuzu başta olmak üzere birçok donatı bulunacak. Mimarisi, yapısı ve içerisindeki birçok farklı motif ve süslemeyle Türk kültürünü yansıtan donatılarıyla Ankara’yı ve ilçemizi gezmek isteyenler, uğramadan geçemeyecek."

Kaynak: AA