Besni'de Antep Fıstığının Sorunları Masaya Yatırıldı

Adıyaman’ın Besni ilçesine Bağlı Köseceli Beldesinde Antep Fıstığının sorunları ve çözüm önerileri konulu çiftçi toplantısı düzenlendi.

Besni'de Antep Fıstığının Sorunları Masaya Yatırıldı
Toplantıya Harran Üniversite Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Gündoğan, Harran Üniversite Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. İzzet Açar, Prof. Dr. Ertuğrul Güldür, Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Doç. Dr. Abdulkadir Sürücü ve Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü konu uzmanları Dr. Kamil Sarpkaya ve Uzm. Yasemin Bengü Şahan’ın katıldı.

Köseceli Belediye başkanlığı ve Fıstık Üreticisi Ahmet Özel’in katkılarıyla gerçekleşen toplantıda bölgede Antepfıstığı yetiştiriciliğinin sorunları ve çözüm önerileri görüşüldü. Besni İlçe Kaymakamı Ahmet Gençer, Besni, Suvarlı, Köseceli belediye başkanları, kurum amirleri, köy muhtarları, ziraat Odası ve antepfıstığı yetiştiricisi çiftçilerinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda, çiftçilere yönelik uzmanlar tarafından bilgilendirme sunumları yapıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Besni Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Kösekul, "Bölgedeki Antepfıstığı yetiştiriciliği yapan üreticilerimizin sorunlarının ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıda bizlerde çiftçilerimizin yetiştiricilik ve pazarlamadaki sorunlarını dinledik. İlçemizde 200 bin dekar alanda 2 bin 950 çiftçimiz Antepfıstığı yetiştiriciliği yapmakta olup bu miktar ilçe ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Bu toplantıdan çıkan sonuçların bir rapor olarak hazırlanması ve çözümü için gerekli yerlere iletilmesi konusunda idari anlamda çalışma yapılacak olup toplantı sonucunun daha da verimli hale gelmesi sağlanacaktır. Bu toplantımızın tüm çiftçilerimiz ve başta bölgemiz Antepfıstığı üreticilerine hayırlı olmasını temenni eder bol kazançlar dilerim" dedi.

Toplantı çiftçilerle soru cevap ve önerilerle son buldu.
Kaynak: İHA