Başkan Üzülmez, Tepetarlalıları Bilgilendirdi

Kartepe Belediyesi İmar Revizyon Planı hakkında İmar Komisyonu’nun toplandığı sırada, süreci yakından takip etmek ve haberdar olmak için belediye binasına gelen Tepetarla Mahallesi sakinleri Başkan Üzülmez tarafından bilgilendirildi.

Başkan Üzülmez, Tepetarlalıları Bilgilendirdi
Kartepe Tepetarla Mahallesi sakinlerini dinleyen ve sorularını cevaplayan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “İmar uygulamalarıyla ilgili yasalar çerçevesinde mağduriyet yaşanmayacağının ve en kazançlı alternatif çözümler noktasında yanlarında olacağımızın sözünü bir kez daha verdik. Sağduyudan ayrılmayan, dedikodulara itibar etmeyen hemşehrilerime teşekkür ederim. Gönül birliğimiz her zaman bakidir” dedi.

Tepetarla Mahalle sakinlerinin İmar Revizyon Planı hakkında itirazlarını dinleyen Başkan Üzülmez, “Sizlerden ricam öncelikle bu konuda yetkili olmayan kişilerin, dayanaksız, gerçek dışı söylemlerine güvenmeyin. Seçilmiş bir başkan olarak ben sizlerin yanındayım. Bu işler teknik uzmanlık gerektiren konular. Dedikodu ile hareket etmek herkesi yıpratır ve süreci zorlaştırır. Ben şahsen inisiyatif kullanarak bu konuların görüşüldüğü imar komisyonuna, kendi içinizden seçtiğiniz, güvendiğiniz bir arkadaşınızın katılımını sağladım. Sizler için en hayırlı sonuç bu komisyonda enine boyuna görüşülüp değerlendirilecektir. 2013 yılında başlayan ve fay hattının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tespit edilip, kayıtlara geçtiği bir durum söz konusu. Bizim mevcut yetkimiz ile bu raporları yok sayma, düzeltme, değiştirme, iptal etmemiz imkan dahilinde değildir. Sürecin herkesin memnun olacağı şekilde sonuçlanmasını sağlamak için elimden geleni yapacağımı bilmenizi istiyorum” diye konuştu.

Yapılan görüşme sonrasında Tepetarla Mahallesi sakinleri, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e güvendiklerini dile getirerek teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA