Ataşehir'de Hayvanlar Tek Tek Aşılanıyor

Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün başlattığı “Aşılarım Tam” projesi kapsamında ilçede bulunan hayvanlar tek tek yerinde muayene edilerek eksik aşıları tamamlanıyor.

Ataşehir'de Hayvanlar Tek Tek Aşılanıyor
Yerel gönüllülerle birlikte 17 mahallede başlatılan ve 3 ay sürecek projede, can dostlarımız olan hayvanları ve halk sağlığını korumak amacıyla ilçede bulunan sahipsiz kedi ve köpeklere kuduz aşısı, iç ve dış parazit ilaçlaması yapılacak. Ayrıca Ataşehir Belediyesi tarafından kısırlaştırılmış ve küpesi düşen köpeklere kulak küpesi takılıp, mikroçipi olmayan köpeklere de mikroçip uygulaması yapılacak. Kuduz aşısı yapılan köpekler de Veteriner İstanbul Bilgi Bankası’na kaydedilecek.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Çevre Orman Bakanlığı’nın çıkardığı Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği kapsamında yürütülen çalışmaya hayvansever gönüllü vatandaşlar da büyük destek veriyor. Normal zamanlarda geçici bakımevine getirilerek aşıları yapılan kedi ve köpekler, bu projeyle birlikte yaşadıkları sokak, cadde ve bahçelerde aşılanıp işlemleri yapılıyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Aynı gökyüzünü paylaştığımız can dostlarımıza karşı sorumluluklarımızın olduğunu biliyoruz. İlçemizdeki tüm vatandaşlarımıza olduğu gibi sokak hayvanlarına da değer vererek, sağlıklı olmalarını önemsiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA