15 Temmuz Şehitleri Anısına Ardıçtan Türk Bayrağı

Isparta’da yaşayan vatandaş, ardıç ağacının kendine özgü rengini kullanarak 15 Temmuz şehitlerini simgeleyen Türk bayrağı yaptı.

15 Temmuz Şehitleri Anısına Ardıçtan Türk Bayrağı
Yurt dışında 41 yıl çalıştıktan sonra üç yıl önce memleketi Isparta’ya dönen Mustafa Şahinkaya, doğadan çeşitli hayvan ve nesnelere benzeyen ağaç parçaları toplamaya başladı.

Tam bir ağaç meraklısı olan Şahinkaya, ardıç ağacının kendine özgü rengini kullanarak 15 Temmuz şehitlerini simgeleyen Türk bayrağı yaptı. Ardıcın iç yüzeyindeki renginden bayrak kırmızını dış yüzeyindeki beyaz renkten de ay yıldızı çıkaran Şahinkaya, bayrağı 15 Temmuz’da şehit düşen 246 şehidi simgeleyen 246 parçadan oluşturdu. Ağacın parçalarını özel bir yapıştırma tekniğiyle tek tek birleştiren Şahinkaya, eserini Prof. Dr. Turan Yazgan Halı ve Kilim Müzesi’ne bağışlayacağını söyledi.

Şahinkaya, eserini Isparta Belediyesi tarafından Gökkubbe Fuar Alanı’nda düzenlenen Doğal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı’nda sergiledi.

"Hobi olarak başladım"

İşe hobi olarak başladığını dile getiren Şahinkaya, "41 sene yurt dışında çalıştıktan sonra 3 yıl önce Isparta’ya döndüm. Doğadan hayvan figürlerine benzeyen ağaçları toplayarak sergilemeye onları kullanışlı hale getirmeye başladım. Bu işe tamamen hobi olarak başladım" dedi.



25 günde tasarladı

15 Temmuz şehitler anısına ardıç ağacından Türk bayrağı yaptığını ileten Şahinkaya, "Ardıç ağacından bu bayrağı yaptım. İç kısmından kırmızısını, ağacın dış kabuk yüzeyinden ay yıldızını yaptım. Sergi bittikten sonra da müzeye teslim edeceğim. Eserim tamamen doğal. Üzerinde hiçbir boya yok. Ağacın kendi rengi. 25 günde tasarladım. Tasarlaması kolay olmadı. Özel bir tutkalla parçaları yapıştırdım" diye konuştu.

Öte yandan Şahinkaya, doğada kişinin hayal gücüne göre benzetebileceği ağaç parçaları olduğunu belirterek, aslan ayağı, geyik boynuzu, çeşitli kuş türlerini andıran parçaları doğadan topladığını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA