112 Personeli Trafik Kazası Tatbikatı Yaptı

112 Acil Komuta Merkezine atanan personele yönelik trafik kazası tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikat kapsamında senaryo gereği kaza yapan araçların içine yerleştirilen maketlere, 112 Acil Servis ekiplerince olay yerinde ilk müdahaleleri yapıldı.

Yaralılar, ilk müdahalenin ardında en yakın hastanelere nakledildi.

Paramedik Uzmanı Eğitmen Tahsin Duran, düzenledikleri eğitimle, kişilerin bilgi, beceri ve tutum konusunda gelişimlerini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Bu çerçevede trafik kazası senaryosu gerçekleştirdiklerini anlatan Duran, sağlık ekiplerine kaza esnasında nasıl hareket edeceklerini anlattıklarını ifade etti.

Verdikleri eğitimlerin meyvesini aldıklarını dile getiren Duran, şunları kaydetti:

"Travma ileri yaşam desteği eğitimlerimiz 4 gün sürüyor. Genellikle travma durumu söz konusu olan hastalarda nasıl yaklaşım sağlanacak, onun eğitimini veriyoruz. Personelimiz bu konuda bilgi ve tecrübe kazanıyor. Bitlis 112 personelinin tamamına bu eğitimi verdik. Arkadaşlarımız hastalara nasıl davranacağını çok iyi biliyorlar. Arkadaşlarımız artık bir trafik kazasıyla karşılaşmış olsa veya bir travma durumuyla karşılaşmış olsa, direkt müdahale edebilecek. Eksiksiz ve tam bir şekilde hastamızı uygun hastaneye naklini sağlayabilecek."

Kaynak: AA