'1 Ünite Kan 3 Can' Kampanyası

Osmaniye'de 41 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle Türk Kızılayı tarafından '1 ünite kan 3 can' sloganıyla kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kadirli ilçesinde, 41 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle Türk Kızılayı tarafından "1 ünite kan 3 can" sloganıyla kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kadirli Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, sivil toplum kuruluşları ve Türk Kızılayı Şubesi iş birliğinde gerçekleştirilen kampanya kapsamında, Hükümet Konağı bahçesinde kan bağışı çadırı kuruldu.

Kaymakam Tamer Orhan, Belediye Başkanı Ömer Tarhan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, izciler ve öğrencilerle kurum müdürleri ve vatandaşlar da

çadıra gelip kan vererek, kampanyaya destek oldu.

Kan bağışında bulunan Orhan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kan vermenin önemine değinerek, "Sivil toplum kuruluşları örnek bir davranışta bulunarak kan bağışı kampanyası düzenlediler. Hastanelerdeki acil hastalar için bu kanlar büyük önem taşıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Sivil toplum kuruluşları adına Kadirli-Andırın Gelişim Platform Başkanı Kadir İslamoğlu ise Türk milletinin 15 Temmuz'da FETÖ darbesini bertaraf ederken canını, bundan sonra da Kızılay için kanını feda etmeye çabalayacağını söyledi.

Ülkenin zor günlerden geçtiğini ifade eden İslamoğlu, "Askerimiz İdlib’tedir. Güneydoğu'da, Kuzey Irak'ta bölücülerle mücadele etmektedir. Vereceğimiz bir ünite kan üç can demektir. Toplumsal farkındalığa katkı sağlamak amacıyla bu kan bağışını gerçekleştiriyoruz. Sağlıklı her erkek yılda 4 kez, kadınlar da 3 kez kan bağışlayabilir. Bağışladığımız bir ünite kan bizde bir eksikliğe yol açmayacak. Ancak bu bir ünite kan, üç kişinin hayata tutunmasına katkı sunacak, yaşama bağlayacak, o kişileri sevdiklerinden ayırmayacaktır. Unutmayalım, kime ne zaman kan lazım olacağı bizim elimizde değildir. Bugün bağışlayacağımız bir ünite kan, belki de bizim en yakınlarımıza can verecektir. Herkesi kan bağışlamaya, kanlarıyla can vermeye davet ediyoruz." dedi.

Türk Kızılayı Kadirli Şubesi Başkanı Zafer Biçer tarafından Kaymakam Tamer Orhan, Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Kadirli-Andırın Gelişim Platform Başkanı Kadir İslamoğlu ve en çok kan bağışında bulunan İlçe Orman İşletme Müdürü Zafer Kızıl'a plaket verildi.

Bir gün süren kampanyada, kan bağışında bulunanlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Kaynak: AA