''Yan Bakma'' Cinayeti Davası

Bakırköy'de 'yan bakma' meselesi yüzünden çıkan kavgada 17 yaşındaki Ömer Fatih Öztürkler'i öldürdüğü iddia edilen biri firari 7 kişinin yargılanmasına devam edildi Duruşmada Mahkeme Heyeti Başkanı, celse arasında yurt dışında yakalanan sanık M.Z'nin Türkiye'ye iadesi için talepte bulunulduğu bildirdi

Bakırköy'de "yan bakma" meselesi yüzünden çıkan kavgada 17 yaşındaki Ömer Fatih Öztürkler'i öldürdüğü iddia edilen biri firari 7 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz 4 sanık ile tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Mehtap Yılmaz, celse arasında yurt dışında yakalanan sanık M.Z'nin Türkiye'ye iadesi için talepte bulunulduğu ve mahkemenin iade evraklarını tamamladığını, Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Müdürlüğü'ne gönderilen yazının cevabının gelmediğini belirtti.

Söz alan sanık M.Z'nin avukatı, müvekkilinin Moldova'dan Türkiye'ye uçak bileti aldığını söyleyerek, "6 Eylül itibarıyla Türkiye'ye gelecekken pasaportundaki kimlik bilgileri nedeniyle yakalanmış, bu suç nedeniyle tutuklanmıştır. Halen Moldova cezaevindedir. Biz yetkililerle görüştük. 15-20 gün içerisinde işlemlerin sonuçlanacağını söylediler. Zaten iade kararı verilmese bile müvekkilimizi Türkiye'ye getirip, mahkeme huzuruna çıkaracağız." diye konuştu.

Müşteki avukatı ise şikayetlerinin devam ettiğini ve gelmeyen sanıklar hakkında tutuklama kararı çıkarılmasını talep etti.

Cumhuriyet savcısı Sinan Çoşar, sanık M.Z. hakkında kırmızı bülten ve yakalama infazının beklenmesine, diğer sanıklar hakkındaki adli kontrol kararlarının ise devamına hükmedilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanık M.Z. hakkındaki yakalama kararının devamına, hakkında çıkarılan kırmızı bültenin infazının ve Türkiye'ye iadesi için yazılan yazının cevabının beklenmesine karar vererek, diğer sanıklar için yurt dışına çıkış yasağı içeren adli kontrol kararının devamına hükmetti.

Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, maktul Ömer Fatih Öztürkler'in 8 Şubat 2015 tarihinde iki arkadaşıyla Ataköy'de bir alışveriş merkezine gittikleri, yemek yedikleri sırada yan masada bulunan şüpheliler M.Z. ile "yan bakma" meselesi yüzünden tartıştığı, M.Z'nin de yandaki masadakilere "Yemeğinizi yiyin bizi takip edin, sizinle görüşeceğiz" dediği, içeride başlayan tartışmanın kavgaya dönüştüğü, Öztürkler'in arkadaşı K.F.E'nin çekiçle G.Z'nin kafasına vurarak yaraladığı, bu olay üzerine M.Z'nin telefonla arkadaşlarını çağırdığı ve iki gruba ayrılarak karşı tarafın peşine düştükleri, M.Z'nin Ataköy 5. Kısım çarşısında yakaladığı Ömer Fatih Öztürkler'i, 4 kez bıçaklayarak öldürdüğü belirtildi.

İddianamede, şüpheli M.Z'nin "kasten çocuğu öldürme" suçundan ağırlaştırımış müebbet, S.Ö, O.B, B.A, K.M. ve R.G'nin ''kasten çocuğa karşı öldürmeye yardım etme'' suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar, diğer sanık D.Z'nin ise ''suçluyu kayırma'' 6 aydan 5 yıla kadar suçundan cezalandırılması talep ediliyor.
Kaynak: AA