Vanlı Gazeteciler, İl İl 15 Temmuz'u Anlatıyor

Anadolu Basın Birliği Van Şubesi, 15 Temmuz’u il il anlatmaya devam ediyor.

Vanlı Gazeteciler, İl İl 15 Temmuz'u Anlatıyor
ABB, 81 ilde Van’ı anlatıyor çalışması çerçevesinde 15 ilde 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi çalışması tüm hızıyla sürüyor. Akdeniz Bölgesi’nin en güzel kenti olan Antalya’da sergi düzenleyen Anadolu Basın Birliği Van Şubesi, ardından Burdur, Denizli, Uşak, Kütahya ve Eskişehir ilinde 15 Temmuz fotoğraf Sergisi düzenledi.

15 ilde 15 Temmuz fotoğraf sergisi kapsamında çalışmalarını aralıksız devam ettiren Anadolu Basın Birliği Van Şubesi, bu yıl ikincisini düzenleyerek bir ilke daha imza attı. Türkiye’nin farklı illerinde açtığı sergi ile bütün dikkatleri üzerine çeken ABB, çalışma kapsamında Doğu Anadolu’nun cazibe merkezi olan Van iline de tanıtmada büyük rol oynuyor. Temel amaçlarının gerek 15 Temmuz’u unutturmamak, gerekse Vanlıların 15 Temmuz darbe ihanetine karşı duruşunu sergilemek ve anlatmak olduğunu belirten ABB Van Şubesi Başkan’ı Ayhan Yazlık, bu çalışmanın 81 ilde süreceğini söyledi.

Sergi açtıkları illerde halkın yoğun ilgisi ile karşılandıklarını belirten Yazlık, nesilden nesile aktarılacak bu önemli destanın hafızalarda canlı tutulması gerektiğini ifade etti.

Çalışmayı anlamlı ve bir o kadarda önemli bulan vatandaşlar ise, Vanlı gazetecilerin bu çalışmasını takdirle karşıladı.
Kaynak: İHA