Uysal'dan 29 Ekim Çağrısı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Cumhuriyet Bayramı’nı 28 Ekim Cumartesi Konyaaltı Varyantı’ndan başlayacak fener alayıyla Cumhuriyet Meydanı’nda kutlayacaklarını söyledi.

Uysal'dan 29 Ekim Çağrısı
Muratpaşa Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan meclis toplantısı ilk oturumu için toplandı. 25 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste AK Parti Grup sözcüsü Cemal Öner, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı bu yıl Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte kutlanmasını teklif etti.

Başkan Uysal, AK Parti sözcüsü Öner’in bu teklifi üzerine, siyasi görüşü ne olursa olsun, dünyayı biraz bilen herkesin Türkiye’nin, bugün bir bataklığa dönüşmüş Ortadoğu ülkelerinden en büyük farkının Cumhuriyet ve Cumhuriyet değerleri olduğunu çok iyi bildiğinin altını çizdi.

Başvuru 17 Ocak’ta

Muratpaşa Belediyesi’nin yıllardır Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını Antalya Elele Platformu’yla birlikte gerçekleştirdiklerini hatırlatan Uysal, 2017 içinde yapılacak kutlamalar için Cumhuriyet Meydanı’nın Muratpaşa Belediyesi’ne tahsisi amacıyla 17 Ocak’ta Antalya Valiliği’ne başvuruda bulunduğunu kaydetti.



30 Ağustos talebini kabul ettik

Söz konusu başvuruya istinaden Muratpaşa Belediyesi olarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın Cumhuriyet Meydanı’nda kutlanıldığını belirten Başkan Uysal, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ise Büyükşehir Belediyesi’nin talebiyle karşılaştıklarını söyledi.



Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ağustos’ta Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirdiği düzenleme çalışmalarının açılışını yapma isteğine olumlu karşılık verildiğinin altını çizen Başkan Uysal, “Anlayışla karşıladık. ‘Birlik ve beraberlik olsun’ diyerek etkinliğimizi 26 Ağustos’ta Cumhuriyetin temellerini atıldığı, büyük zaferin kazanıldığı topraklarda Afyonkarahisar’da gerçekleştirdik” diye konuştu.

Ancak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yaklaşırken Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin çok sonra olan başvurusunun kabul gördüğünün altını çizen Başkan Uysal, “Birlik beraberlik içinde yapılım. Biz de katılmak istiyoruz’ dense reddetmek imkansız. Ancak, yıllar yılı talep yokken, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Cumhuriyetin değerlerinin anlaşılmasıyla, laikliği, tekke ve zaviyelerinin kapanmasının önemini insanlar yaşanarak öğrenilmesiyle Cumhuriyet değerlerine bazı kesimlerde kısmi dönüş oldu. Yıllardır kutlamıyordunuz şimdi kutlayama başladınız. Teşekkür ederiz ama oldu bittiye getirdiğiniz için biz programımızı değiştiremeyiz. Bu konuda birbirimizi sürekli suçlayacak halimiz yok. Ama altını çiziyorum, birlik beraberlik içinde Cumhuriyet Bayramını kutlamaktan asla imtina etmeyiz.”

İmtina etmeyiz

Muratpaşa Belediyesi’nin Cumhuriyet İçin Antalya Elele Platformu’yla Cumhuriyet Bayramı’nı 28 Ekim Cumartesi Konyaaltı varyantından başlayacak fener alayıyla Cumhuriyet Meydanı’nda kutlayacağını belirten Başkan Uysal, kutlamalara, başta belediye başkanları ile tüm mülki ve idari amirler dahil herkesi davet etti. Kutlamalar için Cumhuriyet Meydanı’nı tahsis eden Valiliğe teşekkür eden Başkan Uysal, “28 Ekim günü yapacağımız kutlamalarda birlik ve beraberliği sağlayabilirsek 29 Ekim’de de sağlayabiliriz. Gelecek bayramlarla ilgili eğer bir tertip komitesi oluşturabilirsek beraber kutlama yapmaya da varız. Oldu bittilerden ziyade daha makul, medeni ilişki tesis edebilirsek; seçim tarihine, rüzgarın yönüne, Ankara’nın havasına göre tutum takınmadan milli bayramları kutlayacaksak asla bundan imtina etmeyiz.”
Kaynak: İHA